International

Soldaţii ucraineni, ajutaţi de un câine. Patron depistează minele puse de ruşi

Publicat: 16 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Soldaţii ucraineni ajutaţi de un câine. Patron depistează minele puse de ruşi
Patron este un câine erou care ajută soldații ucraineni să găsească mine rusești

Războiul din Ucraina continuă! Astăzi, 16 martie 2022, este cea de-a 21-a zi în care oraşele sunt bombardate de armata Rusiei. Însă pentru depistarea minelor puse de ruşi e nevoie de abilitaţi specifice. Pentru a rezolva această problemă soldaţii ucraineni, ajutaţi de un câine.

Patron este numele unui câine erou din Ucraina. Acesta ajută salvatorii din oraşul ucrainean Cernihiv.

Soldaţii ucraineni, ajutaţi de un câine erou. Fotografia cu Patron a făcut înconjurul lumii

Ucraina are până şi câini eroi. Patrupedul depistează minele îngropate în pământ puse de armata rusă. Patron, numele căţelului care este tradus în română „Glonţ”, merge pe teren echipat cu o vestă militară ucraineana de dimensiuni mici şi găseşte nenumărate mine.

Eroul a fost fotografiat, iar imaginea a făcut înconjurul internetului. Iniţial, imaginea a fost publicată pe forumul Reddit, însă a fost distribuită masiv pe toate reţelele de socializare, potrivit Daily Star.

Glonţ este un câine de rasa Jack Russell Terrier şi a fost surprins cum privea încântat o mina rusească aflată la sol. Patron are doi ani şi ”îi place brânza și să găsească minele terestre rusești lângă Cernihiv, Ucraina”, au transmis ucrainenii. Salvatorii din Cernihiv au publicat o fotografie cu acest câine şi au menţionat că face parte din echipa pirotehnică.

“Faceți cunoștință cu Patron. Are doi ani. Este un suflet mare și este mascota pirotehniștilor noștri din Cernihiv. Îi însoțește mereu peste tot. Apropo, îi place brânza, așa că băieții noștri îl recompensează uneori”, au scris salvatorii ucraineni.

Cum este un câine din rasa Jack Russell Terrier

Precizăm faptul că un câine de rasa Jack Russell Terrier este un animal vesel și activ, cu abilitaţi de vânător. Acest patruped este un tovarăș ideal în diverse activități. Plimbările lungi sau joacă în aer liber sunt activități ideale pentru un câine din această rasă, scrie Fera.ro.

De asemenea, câinele câștigă extrem de facil simpatia datorită naturii sale prietenoase și vesele – trebuie însă știut că în ciuda aparențelor, este o rasă solicitantă.

În altă ordine de idei, poate fi încăpățânat, îndărătnic și categoric. Dacă vă doriți un asemenea câine trebuie să vă înarmați cu multă energie și voie bună, astfel încât să puteți petrece cât mai mult timp cu el în aer liber.

Toi, un alt câine erou. Patrupedul este la SAS

Toi este un câine poliţist de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Iaşi. Acesta participă la misiuni şi concursuri de câţiva ani şi este considerat cel mai bun câine poliţist din România.

Primul stagiu de pregătire a avut loc în când Toi avea doar 5 luni. Patrupedul este însoţit de coechipierul sau, conducătorul canin Vlad.

Vlad consideră că se impune ca Toi să fie mereu în preajma sa, să primească afecțiune și atenție, pentru că doar așa se creează un atașament indispensabil din partea câinelui și o conexiune puternică, generatoare de încredere de ambele părți, care garantează succesul intervențiilor.

Reamintim faptul că un alt câine polițist din Iași a fost premiat de Armata Română.

Astfel, având în vedere faptul că soldații ucraineni sunt ajutați de un câine erou, bilanțul victimelor poate scădea.

Adauga un comentariu