Actualitate

Sorin Cîmpeanu atacă în instanță decizia favorabilă dată în cazul plagiatului lui Nicolae Ciucă

Publicat: 27 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Sorin Cîmpeanu atacă în instanță decizia favorabilă dată în cazul plagiatului lui Nicolae Ciucă
Sorin Cîmpeanu a atacat în instanță decizia favorabilă la plagiatul lui Nicolae Ciucă

Sorin Cîmpeanu face o mișcare de ultimă oră și atacă în instantă decizia dată de un judecător în cazul plagiatului lui Nicolae Ciucă. Decizia este una surprinzătoare mai ales în contextul în care, din punct de vedere ierarhic, premierul Nicolae Ciucă îi este șef lui Sorin Cîmpeanu .

Premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de plagiat de către o jurnalistă care a expus, într-un articol, date din lucrarea de doctorat a premierului României. Emilia Șercan anunța că premierul a blocat în instanță demersul de verificare a plagiatului.

Sorin Cîmpeanu atacă în instanță decizia favorată în cazul plagiatului lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a deschis un proces împotriva Ministerului Educației în legătură cu acuzațiile de plagiat. Un judecător de la Curtea de Apel București a hotărât să admită solicitarea premierului. Interesant este faptul că după decizie, la doar câteva zile, Marius Iosif a solicitat să iasă la pensie. În aceste condiții, Sorin Cîmpeanu, prin Ministerul Educației, a atacat decizia dată de judecătorul Iosif. Ministrul a precizat faptul că dorește ca adevărul să iasă la iveală şi din această privință este necesar demersul pe care instituția l-a făcut:

„Ministerul Educației, prin UEFISCDI, a făcut deja recurs la o primă decizie a instanței. Există interesul, prin această susținere în recurs, ca lucrurile să fie clarificate la Înalta Curte. Indiferent care va fi decizia, indiferent despre cine este vorba, oricine a greșit din această perspectivă a plagiatului, trebuie să plătească”, a declarat ministrul, pentru sursa citată.

Vom vedea dacă un alt judecător va admite sesizarea lui Sorin Cîmpeanu și va aduce lămuriri suplimentare în legătură cu plagiatul lui Nicolae Ciucă. Ca fapt divers, președintele Klaus Iohannis a reacționat diferit comparativ cu alte cazuri de plagiate. Președintele a transmis că așteaptă un verdict al instanței şi refuză să comenteze pe acest subiect.

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre plagiat

În urma analizei făcute de jurnalista Emilia Șercan s-a constatat faptul că Nicolae Ciucă ar fi plagiat teza de doctorat. Premierul a oferit un punct de vedere în această speță. Nicolae Ciucă a precizat că teza acestuia este făcută după zeci de ani de studii și că a fost întocmită în concordață cu cerințele legale:

Apreciez interesul dumneavoastră față de etică academică și respectarea acesteia în cadrul lucrărilor științifice. Vă asigur că în toată cariera mea de ofițer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilitățile, indiferent de funcția ocupată. Nu voi renunța la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale și reflectă munca depusă. Lucrarea a stat și stă la dispoziția publicului de aproape 20 de ani și a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

Vom vedea dacă Sorin Cîmpeanu are câștig de cauză în legătură cu plagiatul lui Nicolae Ciucă.

 

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu