National

Sorin Cîmpeanu, despre sancțiunea primită de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Publicat: 09 sept. 2021
Sorin Cîmpeanu conferință
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că instituția pe care o conduce a fost sancționată de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Tototdată, ministrul a vorbit despre pragul la care se vor închide școlile.

„Acest prag a funcționat și în scenariile de anul trecut. Acum știu că sunt multe păreri. Cei cu competență în domeniul sănătății și-au asumat acest prag. L-am asumat și noi, știind că trebuie să fie un prag.

Nu am un glob de cristal pentru a face predicții. Din perspectivă matematică, am spus că în a doua parte a lunii octombrie s-au putea ajunge în bucurești la 6 la mie.

Avem 61 la sută din personalul din învățământ vaccinat. este dublul mediei naționale. Este nevoie de respectarea măsurilor sanitare, purtarea măștii.

Vreau să vă spun ceva. Ministerul Educației a fost sancționat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru că anul trecut am colectat date care păreau nevinovate. Erau date despre un angajament că nu se vor înregistra orele online”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, mesaj dur la adresa directorilor de școli: „E un exces de zel de neînţeles”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, mergând prin ţară, a găsit multe zone în care nu a avut semnal nici la internet, nici la telefon şi nu crede că elevii care au urmat acolo şcoala online au avut alte condiţii. De asemenea, el a precizat că în unele locuri elevilor le-au fost luate tabletele în vacanţă, afirmând că directorii care au făcut acest lucru au dat dovadă de „un exces de zel de neînţeles”.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, la o dezbatere organizată de Asociaţia Salvaţi Copiii, că predarea online este posibilă cu îndeplinirea a cinci condiţii.

„Prima condiţie, conectivitate generalizată. Avem o conectivitate ceva mai bună decât aveam în urmă cu un an la deschiderea sezonului, dar avem zone neacoperite. Mergând prin ţară am întâlnit multe zone în care nu am avut semnal, nici internet, nici telefon. Îmi este greu să presupun că elevii care ar fi trebuit să urmeze şcoala online şi care credem noi că au urmat şcoala online au avut dispozitive mai performante decât am avut eu şi au avut semnal în condiţiile în care eu nu am avut”, a explicat ministrul Educaţiei.

El a menţionat că a doua condiţie este disponibilitatea echipamentelor.

„Trecând peste rezervele pe care le am cu privire la gradul de adecvare a tabletelor, mai ales pentru învăţământul liceal, stăm mult mai bine din perspectiva disponibilităţii echipamentelor pentru elevi, dar nu suficient de bine pentru a avea o predare online generalizată. Am achiziţionat foarte multe echipamente electronice, au ajuns la elevi au fost şi situaţii neaşteptate în care elevilor li s-au luat tabletele înapoi pe parcursul vacanţei de vară. Am intervenit cât de prompt am putut, cu precizări care să evite acest exces de zel din partea unor directori pe care nu îi apreciez ca fiind profesionişti dacă au făcut acest lucru. Cu excepţia situaţiei în care e vorba de elevi din clase terminale, care finalizează un ciclu de învăţământ, dar să iei tabletele elevilor de clasa a II, a III-a, a V-a, a VI-, a VII-a, e un exces de zel de neînţeles”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

 

Adauga un comentariu