National

Sorin Cîmpeanu: Încheierea campaniei de vaccinare a cadrelor didactice se va realiza pe 10 martie

Publicat: 24 feb. 2021
Sorin Cîmpeanu la Palatul Victoria
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, marţi, că Evaluarea naţională şi admiterea la liceu s-ar putea decala, având în vedere situaţia pandemică în care ne aflăm

Miercuri, 24 februarie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit la B1 Tv despre situația vaccinării anti-COVID-19 a cadrelor didactice. Astfel, el a precizat că încheierea campaniei de vaccinare prioritară a cadrelor didactice se va realiza pe 10 martie.

”La nivelul zilei de vineri, erau 50.000 de angajați din sistemul de învățământ, e drept incluzând aproape 8.000 de medici din cadrul universităților de medicină și farmacie și care s-au vaccinat în calitate de medici. Astăzi, așteptăm raportarea în cusrul acestei seri, centralizare care trebuie făcută într-o manieră personalizată pentru că înscrierile nu s-au făcut în platforma de vaccinare. Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum. Numărul, după câte am văzut în prima zi, este într-adevăr în creștere.

Nu avem la dispoziție doar AstraZeneca. Doar în București s-au deschis 22 de linii de vaccinare, 16 cu AstraZeneca și 6 cu Pfizer. Raportarea personalului din învățământ a fost făcută pe grupă de vârstă sub și peste 55 de ani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu s-a arătat optimist în legătură cu faptul că vaccinarea prioritară a angajaților din educație se va încheia în termenul fixat de autorități.

”Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal. Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10 martie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”

Ministrul Educației a mai anunțat că elevii vor putea oferi flori și mărțișoare la școală, fiindcă nu sunt considerate obiecte personale. Astfel, Sorin Cîmpeanu declară că Ministerul Educației nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.

„Ordinul de ministru comun Educați și Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.

Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așasar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a precizat Sorin Câmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: „Ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport ”

Ministrul Educației a vorbit despre posibilitatea ca elevii să nu mai fie nevoiți să poarte masca la orele de sport, în condițiile în care acestea se desfășoară în aer liber.

„Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de MS. Discuțiile vor continua”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu