Actualitate

Sorin Grindeanu cere USR să accepte o renumărare a voturilor la Sectorul 1: „Să respecte regulile democrației“

Publicat: 30 sept. 2020
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu îi acuză pe liberali că măsluiesc cifrele privind numărul cazurilor de Covid-19

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, cere USR să accepte o renumărare a voturilor la Sectorul 1. Sorin Grindeanu a declarat că USR refuză să accepte reguli democratice, cum ar fi renumărarea voturilor la Sectorul 1.

„Considerăm justificată cererea de a se relua voturile de la Sectorul 1. Deja s-a creat o tensiune, în nicio variantă nu e o victorie zdrobitoare a unuia sau a altuia și atunci, pentru democrație, ar fi o alegere corectă. Normalitatea de care vorbeau unii în anii trecuți, trebuie să se respecte și niște reguli democratice. Declar în nume personal că dacă în urma renumărării doamna Armand e primar, eu voi fi primul care o va felicita”, a declarat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu cere USR să accepte o renumărare a voturilor la Sectorul 1: „Încep să fie mari semne de întrebare“

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grideanu a spus miercuri că încep să fie mari semne de întrebare după alegerile locale din 27 septembrie, el făcând trimitere la scandalul de la Sectorul 1 și prezența liderului USR Dan Barna în sediul Biroului Electoral Sector 1.

„Încep să fie mari semne de întrebare și atunci e de datoria tuturor să încercăm să le înlăturăm. Cum? Prin ceea ce am cerut, și anume prin acest proces de renumărare. Nu înțeleg presiunile care se fac de exemplu asupra Biroului Electoral de Sector, mă refer la Sectorul 1. Aseară am primit imagini cu dl Dan Barna din Biroul Electoral al Sectorului 1. Eu nu înțeleg calitatea…în ce calitate a fost în Biroul Electoral? Eu nu știu să fi fost candidat la locale”, a precizat Sorin Grindeanu.

Gabriela Firea amenință Guvernul cu instanța, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, amenință Guvernul cu instanța dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără.

Gabriela Firea spune că PSD trebuie să dea în judecată Guvernul, dacă vrea ca dreptatea să iasă la lumină. Firea cere renumărarea voturilor chiar dacă s-a ieșit din termenul de contestare și spune că decizia e la latitudinea guvernului.

„Noi nu am depus contestația pentru că foarte târziu au fost încarcate procesele verbale și foarte târziu ne-au parvenit. Ne putem prevala de faptul că a trecut acest termen și să lăsăm o suspiciune majoră, sau Guvernul să accepte renumărarea voturilor. există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan. Dacă vom reuși cu renumărarea, dacă nu, mergem în instanță”, a declarat Firea.

Gabriela Firea amenință Guvernul cu instanța, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără

Primarul Capitalei susține că trebuie ca PSD să acționeze în instanță Guvernul din respect pentru cei care i-au votat pe social-democrați.

„Trebuie să face asta dacă vrem să privim în ochi cetățenii. Să vedem dacă au fost sau nu fraude. Eu nu mă țin de scaun îmi pare rău pentru cetățenii care au votat ceva și a ieșit altceva“, a menționat primarul Capitalei Gabriela Firea.

Comentarii
  • Nesimtitul asta intai sa ne spuna cat de buna este consiliera lui personala Miss Buzau platita din bani publici sa ii ofere ”confortul” necesar in stressul lui de lipitoare

Adauga un comentariu