National

Ludovic Orban: ”Bătălia de la București a fost epică!”

Publicat: 29 sept. 2020

Ludovic Orban, premierul României, este de părere că nu ar fi reușit să învingă PSD-ul, fără ajutorul lui Nicușor Dan. Conform sondajelor de opinie, PSD era un partid destul de puternic în Capitală, ”extrem de perfid” și care avea multiple metode de luptă.

”Noi am luptat cu un întreg sistem de putere construit în jurul primarilor și baronilor roșii. Am reușit să câștigăm această bătălie extrem de grea, pentru că PSD pornea cu prima șansă. PSD este un partid care și în opoziție este foarte activ, extrem de perfid și are metode de luptă împotriva primarilor noștri. Vă spun: bătălia de la București a fost epică!

Am testat toți candidații, l-am testat pe Nicușor Dan în toate variantele posibile. După cum ați văzut, PSD a câștigat votul politic în Capitală, la 6 procente în față, nimeni nu se mai aștepta la o astfel de revenire, după scorul de la prezidențiale și europarlamentare. Toate astea nouă ne erau relevate în sondajele de opinie (…) Dacă te uitai la București cu realizări aproape zero, Gabriela Firea, care a investit enorm în imagine, imaginea era extrem de importantă, ea avea un procentaj foarte mare.”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban, după finalizarea alegerilor locale: ”Astăzi Guvernul are un partener solid și responsabil la Primăria Capitalei”

După finalizarea alegerilor locale, Ludovic Orban a declarat că, începând de luni, se începe reanalizarea programelor, iar Nicușor Dan va avea susținerea Guvernului.

„Bucureștenii vor o altfel de administrație. O administrație mai puțin preocupată de imagine, care să aibă o viziune de dezvoltare a capitalei României, o administrație care să pună Bucureștiul în rândul celor mai mari capitale europene.

Deși nu mi-a fost ușor, am luat decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan. Azi se vede clar că dacă nu eram împreună ar fi fost foarte dificil să dăm la o parte caracatița pesedistă și să eliberăm Bucureștiul. A contat enorm onestitatea și bunul simț al lui Nicușor Dan.

Vreau să spun limpede că tot ce a spus rămâne în picioare: astăzi Guvernul are un partener solid și responsabil la Primăria Capitalei. Începând de luni reanalizăm programele analizate în campanie și Guvernul va sprijini proiectele.

Foarte multe proiecte sunt realizate în parteneriat: între Guvern și primar există de azi un parteneriat solid, bazat pe o viziune comună… Vorbim de autostrada de centură a Bucureștiului, care va deveni realitate, toate intersecțiile și centura vor fi realizate.

Metroul – avem un program ambițios de dezvoltarea a lui. De asemenea, centura feroviară există și suntem gata să o modernizăm. Nu în ultmul rând vom continua să scoatem la lumină clădirile frumoase a Bucureștiului”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu