Actualitate

Sorin Grindeanu, despre scandalul de la Sectorul 1: „Apar tot mai multe dovezi că au existat furturi!“

Publicat: 01 oct. 2020
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu a declarat că apar „tot mai multe dovezi“ că au existat furturi la alegerile locale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a vorbit astăzi despre scandalul de la Sectorul 1. Sorin Grindeanu a declarat astăzi că apar „tot mai multe dovezi“ că au existat furturi la alegerile locale, subliniind că acestea nu-şi iau locul într-o ţară membră a Uniunii Europene.

„Apar toate aceste semne de întrebare, toate aceste dubii, care, iată, cu fiecare oră care trece, sunt tot mai mari, apar tot mai multe dovezi. Am văzut aseară nişte filmări care, pur şi simplu, m-au şocat. Aceste lucruri înţeleg că încep să fie parte a unui dosar şi este foarte bine. S-a deschis un alt dosar. Trebuie să fie cercetate toate aceste fapte“, a declarat Grindeanu, la sediul central al PSD..

Sorin Grindeanu, despre scandalul de la Sectorul 1: „Asemenea lucruri într-o ţară a Uniunii Europene nu-şi au locul!“

Prim-vicepreşedintele PSD este de părere că apar noi dovezi că au existat furturi și că i se pare că asemenea lucruri într-o ţară a Uniunii Europene nu-şi au locul.

„Dincolo de partea juridică, v-aş ruga să vă puneţi în locul nostru, în locul celor care au candidat, care au vrut să fie primari generali sau primari de sector, care meritau să fie, şi în acest moment apar dovezi cum că au existat furturi. Mi se pare că asemenea lucruri într-o ţară a Uniunii Europene nu-şi au locul“, a precizat Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu: „Niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva!“

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacționat la scandalul de la Sectorul 1,cu privire la imaginile prezentate, miercuri seară, la Antena 3, care ar fi de la Biroul Electoral Sectorul 1.

„Este incredibil, la 30 de ani de democrație, ca Jandarmeria și Poliția să facă așa ceva, să înlesnească așa ceva. Fiindcă, fără accesul dat de către Jandarmerie, nu se putea face așa ceva. Ele sunt păzite, aceste secții, cu jandarmi“, a spus Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea, acuzații la adresa PNL: „Au pus la punct un plan diabolic!“

Primarul în funcție al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat acuzații grave la adresa PNL. Gabriela Firea a declarat astăzi, la sediul PSD din Kiseleff, că primarii aleși în Capitală nu au „legitimitate”, pentru că ar fi fost aleși prin fraudă. Firea susține că PNL și USR-PLUS „au pus la punct un plan diabolic.”

„Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri conducerea PNL era resemnată că pierde, după care au făcut acest plan. De aceea stau ei foarte calmi pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic. Nu există niciun fel de legitimitate pentru că au fost aleși prin fraudă”, a declarat Gabriela Firea.

Scandalul de la alegerile pentru primăria Sectorului 1, discutat de șefii PSD

Liderii PSD au venit joi dimineață la sediul partidului din Kiseleff pentru a discuta despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1. La ședință participă și liderii PSD din București.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va discuta cu avocații partidului înainte de a lua o decizie privind o eventuală solicitare de anulare a alegerilor din București. Ciolacu anunță o plângere la Parchet, după ce PSD a publicat imagini cu presupuse fraude electorale. Joi noaptea, Ciolacu și Firea au cerut, miercuri seara, anularea și repetarea alegerilor în București.

PSD a cerut din nou anularea alegerilor locale din Sectorul 1

PSD Sector 1 a trimis joi, Biroului Electoral Central, o cerere de revenire prin care solicită „reanalizarea cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Primar al Sectorului 1 București”, cu examinarea tuturor elementelor probatorii, inclusiv a noilor imagini video apărute miercuri seara.
PSD acuză „fraude constând în înscrieri fictive în listele suplimentare și înscrierea unui număr anormal de mare de persoane, numărarea voturilor și înregistrarea rezultatelor intenţionat incorectă, falsificarea proceselor verbale”.

 

Comentarii
Adauga un comentariu