Actualitate

Sorin Grindeanu: ”Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI”

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Grindeanu Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie anul 2021 va începe cu un acord cu FMI
Sorin Grindeanu: ”Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI”

Sorin Grindeanu: ”Sunt absolut convins că dacă ucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI”. Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a precizat că este convins că, dacă Guvernul merge pe același drum ca și până acum, România va fi pusă în postura să semneze un acord de împrumut cu FMI la începutul anului viitor. Acesta a spus că actualul Executiv s-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă.

”Văd câteva domenii pe care sunt convins că le-au gestionat prost şi pe care le vor gestiona prost în continuare. Sănătatea, Educaţia – începe un nou an şcolar, e un haos generalizat. (…) Apoi vine o criză economică. De la momentul în care au preluat guvernarea, s-au împrumutat cu aproximativ 120 miliarde lei, în 10 luni. Asta înseamnă cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Aţi văzut undeva explicaţii pentru modul în care se cheltuie acesti bani? Eu nu am văzut explicaţii privind modul în care se cheltuiesc aceşti bani. Acest guvern ne împrumută pe următorii 20 – 30 de ani. E o cădere economică de 5% în fiecare an. Aprox 1,3 milioane de români au trecut rin şomaj tehnic. Eu nu am văzut măsuri coerente care să ajute mediul privat aşa cum au făcut aproape toate ţările UE”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3, marţi seară.

Convingerea lui Grindeanu este că nu poate fi evitat un acord cu FMI. Sorin Grindeanu: ”Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI”

”Dacă vor continua în acelaşi ritm, eu nu văd cum pot să ocolească acord cu FMI. Este convingerea mea. Cred că a fost închis ultimul acord pe vremea guvernului Ponta. Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Deficitul bugetar e record, am ajuns la 50 miliarde anul trecut. Concluzia mea e că am convingerea că dacă vom merge pe aceeaşi linie, începutul lui 2021 va însemna acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar înseamnă constrângeri, mai puţină libertate asupra deciziilor. 99% că vom avea acord cu FMI, dacă se continuă pe această linie. Noi am vrut să întrerupem, rostul moţiunii a fost asta, una din cauze, in păcate nu s-a reuşit ieri”, a declarat Grindeanu.

PSD a prezentat programul de guvernare dacă moţiunea de cenzură va trece! Sorin Grindeanu va demisiona din funcţia de director de la ANCOM

Ales în funcția de prim-vicepreședinte al PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că va demisiona, în luna septembrie, de la șefia ANCOM. El a explicat că are la dispoziție 90 de zile să aleagă între cele 2 funcții și o alege pe cea din PSD.

” Conform legii, am 90 de zile de la intrarea în incompatibilitate. Alegerea am făcut-o și în luna septembrie voi demisiona de la șefia ANCOM. Consider că mai trebuie să stau 2-3 săptămâni pentru că este în dezbatere memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul SUA. Eu îmi doresc foarte mult ca acest memorandum să fie adoptat.”, a spus Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a explicat că în ciuda faptului că el a prezentat programul de guvernare al PSD, nu el va fi propunerea de premier a partidului. Grindeanu a spus că:

” PSD se bazează 100% pe voturile parlamentarilor PSD. Eu am convingerea că această moțiune de cenzură va trece. Nu vreau să fac speculații și vă spun că această moțiune de cenzură va fi votată și adoptată.Nu sunt propunerea PSd pentru funcția de premier. Nu mă înscriu în profilul acela de premier, expus de președintele Marcel Ciolacu, în urmă cu aproximativ 10 zile (…) Propunerea de premier va fi prezentată de președintele partidului și toți parlamentarii PSD vor vota moțiunea, dacă nu există o cauză obiectivă, o motivare clară, cine nu votează moțiunea înseamnă că nu face parte din PSD.”

Adauga un comentariu