Local

Sorin Iacoban s-a suspendat până la 1 octombrie din funcția de președinte al Federației Române de șah

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Iacoban s-a suspendat până la 1 octombrie din funcția de președinte al Federației Române de șah
Sorin Iacoban, cadidatul Pro România la Primăria Iași

Sorin Iacoban, președintele Federației Române de șah, a declarat că s-a suspendat până la 1 octombire din funcția pe care o deține. Motivul acestei decizii este acela că va candida pentru Primăria Municipiului Iași.

”Nu vreau să amestec activitatea federaţiei cu politica. Federaţia Româna de Şah este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, a cărei activitate nu vreau să fie îngreunată de interferenţa cu politicul, în campania electorală. Prin urmare, am adus la cunoştinţa Consiliului Director suspendarea mea din funcţia de preşedinte, până la data de 1 octombrie 2020”, a declarat Sorin Iacoban.

La Mamaia, pe 10 septembrie 2017, în urma votului exprimat în cadrul Adunării Generale, Sorin Iacoban a câștigat încă un mandat în fruntea Federației de șah.

Sorin Iacoban, președintele Pro România Iași: „Coabitarea PNL-PSD transformă România într-un habitat al demagogiei și falimentului!”

Președintele Pro România Iași, Sorin Iacoban, susține că România se află în fața dictaturii nulităților. De asemenea, coabitarea Partidului Național Liberal cu Partidul Social Democrat transformă țara noastră într-un habitat al demagogiei și falimentului.

România experimentează cele mai grave derapaje ale democrației

Aflată de la numirea Guvernului Orban I sub zodia hazardului, România experimentează cele mai grave derapaje ale democrației din anul 1989 încoace, aflându-se atât într-un declin economic evident, cât și într-un declin al discursului public.

„Rezultat al coabitării și jocului politicianist cabotin, PNL-PSD au impus României restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale sub masca inițială a necesității prelungirii stării de urgență, continuată astăzi prin adoptarea abominabilei și represive legi a carantinării.

Jucând rolul opoziției, conducerea centrală a PSD a impus votarea acestei legi neconstituționale care generează un precedent periculos, validându-se incalcarea principiului separatiei puterilor in stat, atâta timp cât initiațiva legislativă a aparținut executivului, iar legea fiind asezonată ulterior în Parlament.

Pro România s-a opos și a reclamat public acest inadmisibil clivaj dictatorial derulat între inițiativa legislațiva guvernamentală și cea parlamentară. Dincolo de acest aspect, mariajul PNL-PSD a adus în spațiul legislativ românesc o lege de sorginte sovietică, discriminatorie, în care eticheta de ”suspect” va fi aplicată de funcționarii diverselor structuri ale statului, lasând loc unor grave segregari sociale pe criterii de boală și a unor proceduri de internare medicală forțată, carantinare sau izolare, inclusiv a persoanelor asimptomatice, ce ne duce în clișee de tristă amintire.

Dictatură a nulităților

Conștientizând că ne aflăm în prezența unei dictaturi a nulităților, Pro România Iași, ca formațiune politică democratică, europeană, participativă, cheamă la implicare și atitudine civică pe toți cei care conștientizează iminența derapajelor strategic gândite de guvernarea Lucovid Orban, fiind necesară solidarizarea tuturor celor care sunt împotriva transformării societății românești într-o societate a fricii și a distantei umane, a delațiunii și suspiciunii.

Introducerea conceptului de “grup populațional”, noțiune juridică specifică perioadei interbelice, ne obligă să reflectăm în fața atitudinii ostile legiferate față de diferite categorii de cetățeni, realitate care ne cheamă la unitate și reafirmare a valorilor și crezurilor pentru care au murit mii de tineri în anul 1989.

Pro România crede în oameni, în egalitatea lor și în dreptul fundamental la asistență medicală – prin educație și informare, nu încătușați, înjosiți și asupriți, fiind atent la semnalele trase și de presa liberă națională care titrează din ce în ce mai frecvent despre morții abandonati, bolnavii ținuți nemâncați și fără medicamente, medicii fără echipamente și autoritatile depășite și indiferente.”, a transmis președintele Pro România Iași Sorin Iacoban.

Adauga un comentariu