Titlurile zilei

Șoseaua Bucium din Iași va fi refăcută cu 4 milioane de euro! Drum cu 5 benzi până la ieșirea din oraș

Publicat: 15 apr. 2022
Trafic rutier pe Șoseaua Bucium din municipiul Iași
Lucrările de modernizare de pe Șoseaua Bucium din Iași vor costa 4 milioane de euro urmînd a începe în acest an

Șoseaua Bucium din Iași va fi refăcută pentru 19,6 milioane de lei (4 milioane de euro). Lucrarea va cuprinde și extinderea la 5 benzi a șoselei care duce spre zona Păun, la ieșirea din municipiu. În paralel, Primăria Iași a anunțat și reabilitarea altor străzi din municipiu

Un nou proiect de trafic în Municipiul Iași. Autoritatea locală va scoate la licitație reabilitarea Șoselei Bucium, arteră lungă de câțiva kilometri. Lucrările de reabilitare au fost anunțate încă de anul trecut, însă abia acum vor fi demarate. Anul trecut, pe Șoseaua Bucium au avut loc lucrări de extindere a rețelei de termoficare, proiect care a dus la o blocare a traficului rutier pe mai multe săptămâni. Conducerea municipalității ieșene a anunțat și alte proiecte legate de reabilitarea unor străzi din oraș.

Șoseaua Bucium din Iași va fi refăcută de primărie

Primarul Mihai Chirica a arătat și în ce va consta proiectul de reabilitare a Șoselei Bucium, stradă care a mai fost în atenția șefilor municipalității. În aceste zile investiția va fi scoasă la licitație, valoarea investiției urmând a fi de 4 milioane de euro.

”Șoseaua Bucium a fost emisă spre licitație, valoarea estimată fiind de 19,6 milioane de lei. Documentația va fi ridicată pe site-ul electronic de licitații. Durata de execuție va fi 24 de luni. A fost emis un ordin de ministru prin care lățimea străzilor urbane, indiferent de categoria de stradă, să fie de 3 metri, atât pentru cele de categoria 1, cât și pentru cele de categoria 2. Pentru Șoseaua Bucium vom iniția un plan de marcaj la 5 benzi pentru a lăsa în permanență 2 benzi libere de circulație și una pentru virajale de stânga”, a spus primarul Mihai Chirica.

Noi lucrări de modernizate pe drumurile din Iași

Conducerea Primăriei Iași a anunțat și alte lucrări de modernizare pe unele drumuri din municipiu.

”S-au redeschis șantierele privind modernizarea străzilor din Municipiul Iași. Au fost semnate ordine de începere a lucrărilor pentru următoarele străzi: Lupiței, Varianta Șoseaua Rediu, Albineț, Strada Hotin. Lucrările sunt executate de asocierea Concret Drum-Alpenside SRL și au o durată de 12 luni. Am început lucrările de modernizare pe Strada Aurel Vlaicu, care face parte din finalizarea procesului de modernizare a liniei de tramvai, proiect finanțat din fonduri europene. Se lucrează și la linia de tramvai din Dancu și sperăm ca CJ Iași să preia sarcina modernizării drumului județean din zonă”, a spus primarul Mihai Chirica.

Lista străzilor care vor fi reabilitate în municipiu

Primarul Iașului a precizat că pentru modernizarea altor străzi din oraș se va semna contractul de lucrări după finalizarea licitațiilor.

”A fost finalizată licitația și s-a emis raportul procedurii pentru încă un contract care vizează următoarele străzi: Văscăuțeanu, Victor Babeș, Titu Maiorescu, Nicolae Istrate, Turcu, Ion Roată, Șoseaua Munteni și Aleea Copou. Valoarea este de 9,2 milioane de lei. Vom trece la semnarea contractului în perioada următoare. Ne aflăm în faza finală a licitației pentru modenizarea Străzilor Nicolae Vicol, Alexandru Vlahuță, Dumitrașcu Cantacuzino, Simion Bărnuțiu, Sofia Nădejde. Valoarea este de 14,2 milioane de lei”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Alte străzi din Iași au fost prinse la proiectare

Primăria va scoate la proiectare și modernizarea altor străzi din oraș. Proiectarea acestora a fost prinsă în bugetul pe anul în curs.

”Mai avem în proiectare și alte 20 de străzi. Este vorba de Aurora, Peneș Curcanul, Teodoreanu, Arapului, Bularga, Roadelor, Galbeni, Voinești, Azilului, Alexandrina Miron Tănăsescu, Marginii, Păpăuți, Pompei, Banat și Zlataust. Am lăsat cu prioritate proiectul pentru Bulevardul Poitiers, pe segmentul cuprins între Șoseaua Bucium și Nicolina. Se mai proiectează Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, Fundacul Plopii fără Soț, Trecătoarea Vișan și stradela Plopii fără Soț. Mai avem un alt pachet de 24 de străzi pentru o proiectare pe 24 de luni”, a mai menționat primarul Mihai Chirica.

Pe șoseaua Bucium din Iași vor avea loc și alte modificări de trafic rutier în perioada următoare.
Comentarii
  • Campanie electorala, nu se face nimic nou in Bucium. Se vor ingusta niste benzi si atat si asta la Pastele cailor. Nu v-ati saturat de prostiile acelui individ numit Botez?

  • Bai institutionalilor, functionari faimosi ai primariei… Chirica si altii, chiar va bateti joc de locuitorii din acest oras? Ingustarea unor benzi de la 3,5 la 3 metri inseamna lucrari de modernizare a unei sosele ultra aglomerate la orice ora? Pe sensul de intrare in oras, pe tot timpul zilei, este ca vinerea la intrarea in Podul Iloaiei. Si nu numai in Bucium este aceasta situatie, ci si in CUG, deci ambele intrari dinspre Vaslui… sau Bucuresti, pentru care vine pe ruta Tecuci-Vaslui! Vi se pare normal?

  • Sunt 2 variante pentru soseaua Bucium : sau o lasa asa cum este, sau face 5 benzi mai inguste. De largit nu are cum. Bine ca face ceva.

  • Bai proiectantule atomic.Cum faci tu o stradă de 3.5m -4m lățime în una cu două benzi (vezi str.Azilului,Galbeni,Fragilor,Roadelor)? Și apropo,majoritatea care locuiesc în Miroslava si vor să ajungă în Galata coboară pe Urcușului și pe Galbeni cu toate că este interzis cu semn de circulație rutieră

  • Bai proiectantule atomic. Cum faci tu o stradă de3,5 -4m lățime în una cu doua benzi(vezi str.Azilului, Fragilor, Roadelor, Galbeni)?Capac vin și mașini din Miroslava care coboară pe Urcușului și Galbeni pe interzis cu semn de circulație rutier

Adauga un comentariu