Titlurile zilei

Se schimbă traficul în intersecția Bucium cu Șoseaua Bârnova din Iași. Modificări importante pentru șoferii care circulă în zonă – GALERIE FOTO

Publicat: 18 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se schimbă traficul în intersecția Bucium cu Șoseaua Bârnova din Iași. Modificări importante pentru șoferii care circulă în zonă - GALERIE FOTO
Primăria va modifica traficul rutier din intersecția Bucium-Șoseaua Bârnova din Iași pentru a fluidiza circulația autoturismelor

Modificări importante în traficul rutier din zona Bucium din Municipiul Iași. Primăria va impune o serie de modificări în intersecția Bucium-Șoseaua Bârnova pentru a fluidiza traficul și pentru a evita accidentele rutiere din zonă.

Schimbare majoră de trafic în una dintre cele mai circulate zone din Municipiul Iași. Municipalitatea ieșeană a luat în calcul mai multe modificări în zona intersecției de la șoseaua Bucium cu Șoseaua Bârnova, unde zilnic au loc ambuteiaje de trafic. Zona de lângă Hanul ”Trei Sarmale” ar urma să fie modificată substanțial pentru fluidizarea traficului rutier.

Trafic rutier modificat în zona Bucium din Iași

Conform autorității locale se va ajunge la mutarea trecerii de pietoni și a semaforului de la ”Trei Sarmale” tocmai pentru favorizarea celor care vin dinspre Șoseaua Bârnova. Totodată, pe o porțiune de câteva sute de metri se va interzice virajul la stânga de pe Șoseaua Bucium la proprietățile din jur, pe sensul spre oraș.

”Trecerea de pietoni de la Hanul ”Trei Sarmale” va fi mutată. Cei care vin dinspre Bârnova nu se vor mai opri la semaforul din zonă și vor putea ajunge mai ușor spre zona centrală”, a precizat Radu Botez, consilier al primarului Municipiului Iași.

Noi benzi avizate în intersecția din cartierul Bucium

Reprezentanții municipalității au explicat și cum s-a ajuns la o asemenea decizie pentru fluidizarea traficului rutier din zona respectivă.

”Se va face și o bandă pe viraj la dreapta dinspre Șoseaua Bârnova, dar și una separată spre stânga. Zona va juca rolul unui rond de întoarcere, pentru ca la un moment dat să se elimine posibilitatea de viraj la stânga pentru a se ajunge la clădirile din zonă. În aceste condiții vom putea fluidiza traficul rutier în această zonă a Municipiului Iași”, a mai spus Radu Botez.

Parapeți de protecție pe Șoseaua Bucium

Pe Șoseaua Bucium din Iași vor intra în vigoare și alte modificări ale traficului rutier. Astfel, pe Șoseaua Bucium (DN24), la numărul 101A, municipalitatea va monta parapeți de protecție. Zona este predispusă accidentelor rutiere, iar autoritatea locală a decis să impună noi măsuri.

Șoseaua Bucium a fost preluată în administrare de Municipiul Iași, iar Primăria a hotârât să impună restricții de trafic.

Primăria va lărgi Șoseaua Bucium din Iași

Pe lângă aceste schimbări de trafic, Primăria va trece și la reabilitarea tronsononului cuprins între zona Păun și Pasarela ”Socola”. Pe tronsonul de pe Șoseaua Bucium, de la intersecția cu strada ”Trei Fântâni” către baza Pasarelei ”Socola” au fost scoși mai mulți stâlpi de la marginea șoselei pentru lărgirea drumului. Stâlpii au fost mutați pe trotuar, iar, astfel, strada va putea fi lărgită cu încă o bandă. În aceste condiții, pe porțiunea respectivă, în loc de 5 benzi, vor apărea 6 benzi, câte 3 pe fiecare sens de mers.

Traficul din zona Bucium din Municipiul Iași va suferi și alte modificări în perioada următoare, confom reprezentanților Primăriei.

Adauga un comentariu