BZI LIVE

LIVE VIDEO Spectaculos și tulburător destin al unui tânăr! La doar 14 ani, acesta este înzestrat cu un talent uluitor care a impresionat întreaga lume. Acesta va povesti, alături de mama sa, despre viata și experientele sale în Studioul BZI LIVE

Publicat: 01 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 2 decembrie 2019, începând cu ora 15.00, doar în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE este programata o ediție aparte. In prim – plan va fi spectaculosul și tulburătorul destin al unui tânăr iesean! La doar 14 ani, acesta este înzestrat cu un talent uluitor care a impresionat întreaga lume. Acesta va povesti, alături de mama sa, despre viata și experientele sale. Este vorba de Andrei Pennazio, clasa a IX-a la Colegiul National de Arta Octav Băncila și Silvia Gârmacea.

Andrei Pennazio și-a vernisat ultima expoziție la Palatul Culturii din Iași

De reamintit ca, la mijlocul lunii trecute, Complexul Muzeal Național „Moldova Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu, în parteneriat cu Asociația Sf. Nicolae cel Milostiv Iași, Fundația Comunitară Iași și MOL Iaşi au organizeazat expoziția de pictură a tânărului artist Andrei Pennazio.

„Pictura lui Andrei Pennazio, poate şi merită să fie receptată ca o expresie a sensului înalt al libertății”

Aceasta a fost intitulată „Liberta” . Ea a fost prezentată de conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, de la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iaşi, care apreciază:
„Pictura lui Andrei Pennazio, poate şi merită să fie receptată ca o expresie a sensului înalt al libertăţii/libertà de a contempla complexitatea şi frumuseţea existenţei, pe care tânărul artist italian şi român, în egală măsură, o proiectează în compoziţiile sale, cel mai adesea cvasi-abstracte, dar păstrătoare ale unui limbaj simbolic ingenuu şi complex, în ceea ce priveşte integrarea în ţesutul compoziţional, cromatic şi expresiv al pânzelor sale”.

A expus cu succes pana în îndepărtată Asiei

Anul trecut, prin promovarea și eforturile mamei, Andrei a ajuns în orașul Ningbo din China, important centru pentru promovarea relațiilor comerciale și culturale cu țările central și est europene. Aici, în perioada 2 – 9 iunies- desfășurat evenimentul „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition” .
La recomandarea domnului Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, tânărul Andrei Pennazio a fost invitat cu o expoziție în cadrul evenimentului, asta în urma selecției sale de către organizatorii chinezi.

Improvizații la nivelul structurilor plastice, evidențiind contrastele de culori

Expoziția a cuprins 20 de lucrări, compoziții realizate cu o imaginație creatoare ieșită din comun, cu improvizații la nivelul structurilor plastice, evidențiind contrastele de culori, armonii și game cromatice dirijate în raport cu subiectul tipic expresionismului abstract.
Talentatul pictor are o vastă experiență în expoziții de pictură la o vârstă atât de fragedă, străbate multe paliere ale expresivității picturale și ale lumii ideilor care definește arta modernă și contemporană.

Au participat importanți coordonatori de instituții culturale chineze

La deschidere au participat reprezentanți ai importantelor instituții culturale chineze, reprezentanți ai consulatelor și ai ambasadelor, jurnaliști, publicul larg. Televiziunea locală i-a luat interviu tânărului român, care și-a prezentat lucrările sale din expoziție. A fost evdențiată susținerea din partea Institutului Cultural Român de la Beijing. Impresionant a fost că au participat un număr mare de copiii chinezi la vernisajul expoziției tânărului artist român.

A făcut senzatie

Mulți dintre participanți au ținut să-l felicite personal pe Andrei Pennazio, să se fotografieze și să scrie în caietul lui de impresii. Seara a avut loc un dineu, în cadrul căruia au participat artistul român însoțit de mama sa, invitați din Polonia și Ungaria, directorii Central Eastern European Countries Cultura. În anul 2016, ICR Beijing a participat la acest eveniment cultural dedicat țărilor central și est europene cu un concert de muzică clasică, dedicat aniversării a 135 de ani de la nașterea compozitorilor George Enescu și Bela Bartók, concert susținut împreună cu muzicieni din Ungaria.

Activitate expoziționala remarcabila

Andrei Pennezio are 14 ani și este elev la Colegiul de Arta Octav Băncilă din Iași. A expus în cadrul expozițiilor personale la Institutul Cultural Italian din București (5-26 iulie 2017), Centrul Cultural Italian din Cluj (1-20 iunie 2017), la Iulius Mall Iași (5-11 mai 2017), la Școala Primară Junior Iasi (18-23 noiembrie 2016), la Biblioteca Municipală Radu Rosetti din Onești (23-31 august 2016), la Lequio Berria Italia (1-10 august 2015), la Alba în Italia (11-18 august 2015), Casa Armatei din Iași (18 aprilie 2014), la Galeria Wall of Art din Roman, la Galeria Sara Good Art din Bacău (2017), la Muzeul de Artă din Roman, Teatul Muzical Nae Leonard din Galați (2018), la Muzeul de Artă din Piatra Neamț cu ocazia „Noaptea muzeelor” (2018). A participat la concursul Befana din cadrul Fabricii Fererro unde a câștigat locul I (Alba, Italia). De asemenea, tot anul acesta, a expus la Ambasada Italiei de la București.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu