Local

Spitalele suport Covid-19 din Iași nu mai au niciun loc liber la ATI. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese din cauza noului coronavirus

Publicat: 02 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
54.9% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinați

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 02 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 38946 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 223 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1445 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 32 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 696.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 148 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 114 realizate de DSP Iași, 24 de SAJ Iași și 10 de Ambulanța Dacomed Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 141774 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 85555 au fost vaccinate cu doza I si 56219 cu doza II. Pe data de 01 aprilie 2021 au fost vaccinate 1952 de persoane. Mentionam ca 587 de persoane au primit doza I și 1365 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 275 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 02 aprilie 2021, sunt ocupate 417 de paturi din care 66 sunt paturi ATI.

In aceste momente in Unitatea de Primiri Urgenta din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi sunt patru pacienti pe ventilație non invazivă care urmeaza tratament și patru persoane ce au nevoie de oxigen, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Focar de Covid-19 în județul Iași

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI HÂRLĂU – la ultima testare s-au mai confirmat 3 salariaţi.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 6 angajați și 19 beneficiari.

Măsuri:

În data de 02.04.2021 s-au confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 încă 3 salariați. Aceștia au fost izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 13 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă nu sunt libere paturi ATI.

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 147 de paturi:

 • 10 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 1 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 45 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 13 paturi la Spitalul Militar
 • 58 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt  ocupate paturile ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 02 aprilie 2021, un număr de 2272 de persoane se află în izolare, iar 1590 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 38950 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 39775 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 20 din 25 martie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Estonia, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Franta, Brazilia, Liban, Malta, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, Paraguay, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia și Curacao.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre, au intrat în vigoare, pentru țările/zonele/teritoriile aflate pe lista aprobată prin prezenta începând cu data de 26.03.2021.
Adauga un comentariu