Local

Spitalul de Boli Infecțioase din județul Iași nu va mai trata pacienți non-Covid-19

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul de Boli Infecțioase din județul Iași nu va mai trata pacienți non-Covid-19
Dr. Florin Roșu vorbește despre situația locurilor din spitalele de boli infecțioase din Iași

Explozia de infectări din ultima lună, din județul Iași, i-a făcut pe medici să ia o decizie radicală. Începând de astăzi, 3 septembrie 2021, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași nu va mai interna pacienți cu patologii non-Covid-19

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași a fost nevoită să ia o decizie radicală în această perioadă. Din cauza numărului foarte mare de infectări din ultima perioadă și a numărului foarte mare de internări, începând de astăzi, 3 septembrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase nu vor mai fi internați pacienți non-Covid-19 . Spitalul va fi dedicat în totalitate pacienților infectați cu coronavirus. Persoanele cu patologii nov-Covid-19 deja internate vor rămâne în spital până se vor face bine și pot pleca acasă.

„Ținem piept cu greu aceste pandemii, iar din păcate suntem într-o pantă ascendentă a valului 4. Ne pregătim de operaționalizarea unui nou pavilion Covid-19, în acest moment funcționând 4. Când va fi deschis și cel de-al 5-lea, ambele secții de Terapie Intensivă a spitalului vor deveni Covid-19. De mâine, vom trata în spital doar pacienți Covid-19, persoanele cu patologii non-Covid nu vor mai fi internate în spital, acesta devenind exclusiv pentru pacienții infectați. Persoanele care sunt deja internate vor rămâne în continuare pentru tratament, iar după ce vor fi externate se va igeniza și dezinfecta toată zona. Vom reface și circuitul epidemiologic în cadrul spitalului”, a declarat ieri dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Iași.

Peste 100 de pacienți infectați sunt internați în spitalele suport Covid-19 din Iași

Ieri, 2 septembrie 2021, în județul Iași a fost înregistrat un nou record de infectări. În doar 24 de ore, peste 50 de persoane au fost confirmate Covid-19, însă la niciuna dintre acestea nu a fost depistată noua tulpină Delta. Peste 100 de ieșeni erau ieri internați, iar 20 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în secțiile ATI. Din numărul total de paturi ocupate în secțiile de Terapie Intensivă, 9 se aflau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 6 la Spitalul Municipal Pașcani și 3 la Spitalul de Neurochirurgie, rămânând libere doar două locuri. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP), ieri nu a fost raport niciun deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 948. În luna august 2021 peste 20 de ieșeni infectați au decedat.

„În acest moment, avem 9 locuri ocupate în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Toate aceste persoane prezintă o formă foarte gravă a bolii și sunt în stare gravă, dar vom face tot posibilul, ca întodeauna, să îi tratăm și să se facă bine. Printre cei 9 pacienți sunt și persoane tinere. Este un pacient de 27 de ani, de 40 de ani, de 50 de ani. Trebuie luată foarte în serios vaccinarea, iar dacă sunt persoane care încă au nelămuriri cu privire la acest aspect, pot lua legătura cu medicii de familie sau medicii infecționiști. Aceștia sunt cei care îi pot ajuta pentru a lua o decizie corectă”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Peste 300 de ieșeni imunizați într-o singură zi

Peste 300 de doze de vaccin au fost administrate miercuri, 1 august 2021. Medicii au imunizat 345 de ieșeni, dintre aceștia, 250 s-au vaccinat cu prima doză și doar 95 de ieșeni s-au prezentat la rapel. Dintre cele peste 200 de persoane imunizate cu prima doză, 140 au ales să se vaccinze cu Johnson&Johnson, care necesită o singură doză, fără să mai fie nevoie de rapel, acesta find și motivul numărului mic de persoane care merg pentru administrarea celei de-a doua doză. De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 23.494 de doze. De la dubutul campaniei de vaccinare și până ieri, 2 septembrie 2021, s-au imunizat împotriva COVID-19 409.170 de ieșeni și au fost înregistrate 468 de reacții adverse ușoare.

Adauga un comentariu