Titlurile zilei

Spitalul mobil de la Lețcani, în pragul unui scandal de proporții. O nouă anchetă zguduie licitația de milioane de euro. Maricel Popa și-a băgat pe ușa din spate propriile firme în unitatea medicală

Publicat: 24 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul mobil de la Lețcani în pragul unui scandal de proporții. O nouă anchetă zguduie licitația de milioane de euro. Maricel Popa și-a băgat pe ușa din spate propriile firme în unitatea medicală
Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, s-a folosit din nou de spitalul mobil de la Lețcani, după ce i s-a permis accesul în interior de către conducerea Euronest. Actuala conducere a județului a cerut o anchetă la societatea care păzește containerele medicale

Situație de groază la spitalul mobil de la Lețcani. Garanția pentru containerele și echipamentele medicale care compun spitalul de la marginea Iașului se poate pierde din cauza lăcomiei fostului șef al CJ Iași, Maricel Popa. Acesta și-ar fi trimis firmele din grupul Omega Tehnoton, cu largul concurs al conducerii Euronest, să remedieze deficiențele apărute. Conducerea Consiliului Județean Iași a cerut o anchetă la instituția care asigură paza obiectivului

Detalii uluitoare din curtea spitalului mobil de la Lețcani pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. O informație legată de faptul că senatorul PSD Maricel Popa și-a băgat firmele din grupul Omega Tehnoton la spitalul mobil a dinamitat Consiliul Județean Iași. Unitatea medicală de la Lețcani este închisă de circa 3 luni din cauza unor deficiențe la instalațiile tehnice. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, proprietarul spitalului mobil, ar fi apelat la firmele lui Maricel Popa, detaliu care poate duce inclusiv la pierderea garanției pentru echipamentele respective. Conducerea Consiliului Județean Iași a demarat deja o anchetă în acest sens și a cerut tragerea la răspundere a vinovaților. Firma din grupul Omega Tehnoton a fost în cursul săptămânii anterioare la spitalul mobil, lucru confirmat de persoane care s-au aflat în zonă!

Anchetă la Direcția care păzește spitalul mobil de la Lețcani. Șeful DJPP, săgeata lui Maricel Popa

În aceste condiții, conducerea Consiliului Județean Iași a cerut o anchetă la Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP), cea care asigură paza la spitalul mobil. Cum Maricel Popa a intrat în curtea spitalului fără a avea o calitate oficială, conducerea CJ Iași a cerut explicații de la șefii Direcției de Pază.

„În urma informațiilor cum că spitalul de la Lețcani, firma fostului președinte Maricel Popa, ar asigura serviciile de mentenanță și reparații, mi se pare firesc să elucidăm acest lucru. Anumite autorități aveau voie să intre în spital și alte persoane fizice nu. Am decis să trimitem Corpul de Control la Direcția Județeană de Pază pentru a verifica cele apărute în spațiul public”, a precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Trebuie precizat că directorul de la Direcția de Pază, Dănuț Podea, este extrem de apropiat de Maricel Popa. Sora lui Podea a fost cununată de Maricel Popa. În plus, Dănuț Podea a lucrat la Tehnoton, firma fostului șef al CJ Iași, înainte de a ajunge la Direcția Județeană de Pază. Spitalul mobil a fost verificat inclusiv de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, în containere fiind găsite zeci de nereguli.

Se poate pierde garanția de la spitalul mobil

Alina Popa, directorul Euronest, a susținut însă că niciuna din firmele lui Maricel Popa nu a lucrat la instalațiile de la spitalul mobil. Șefa Euronest refuză însă să spună adevărul, asta deși sunt martori care l-au văzut personal pe fostul șef al CJ și muncitori de la firmele sale care au lucrat la instalații. Alina Popa a susținut că nu s-a plătit nicio factură pentru reparații. În aceste condiții, dacă s-a umblat la instalațiile respective, situația este cu atât mai gravă cu cât se poate pierde garanția proiectului.

„Am ascultat informațiile comunicate de domnul președinte Alexe. Pot asigura că nu există niciun contract, nicio plată, nicio factură, niciun fel de relație între Asociația Euronest și vreo firmă administrată sau care să aibă vreo legătură cu domnul Maricel Popa. Paza la spital este asigurată de Direcția Județeană de Pază, aflată în subordinea Consiliului Județean Iași”, a replicat Alina Popa, directorul ADI Euronest.

Aceasta și-a asumat recent, pe semnătură, redeschiderea unității medicale.

Maricel Popa a făcut numeroase vizite la spitalul mobil

Mai mult, Alina Popa susține că Maricel Popa nu a fost la spitalul mobil în ultima perioadă și că imaginile postate de acesta pe rețelele sociale sunt mai vechi. Acest lucru este fals, pentru că fostul șef al CJ Iași a fost văzut la spitalul mobil de la Lețcani cu doar câteva zile în urmă.

„Cred că imaginile au fost luate în perioada când era permis accesul și cu solicitare în scris adresată nouă, la care evident am răspuns. După data de 20-21 martie 2021, nu a mai avut nimeni acces în spital, fără știrea proprietarului”, a mai spus Alina Popa.

În schimb, Maricel Popa nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Pe de altă parte, și organele de anchetă ar trebui să facă cât mai repede lumină în acest caz și să-i tragă la răspundere pe vinovații de eșecul din curtea Parcului Transagropolis.

Adauga un comentariu