Culinar

Spumă de zmeură. Cum să pregătești un topping perfect pentru prăjituri

Publicat: 19 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Spumă de zmeură. Cum să pregătești un topping perfect pentru prăjituri
Datorită prezenței agarului, spuma de gătit este rezistentă la căldură și nu se topește la temperaturi destul de ridicate

Spuma de zmeură este acompaniamentul perfect pentru deserturi calde, clătite sau fondue de ciocolată. Datorită prezenței agarului, spuma de gătit este rezistentă la căldură și nu se topește la temperaturi destul de ridicate. De asemenea, nu excludeți posibilitatea de a decora prăjituri folosind această spumă.

Acest tip de mousse este adesea folosit ca desert de sine stătător sau ca topping pentru prăjituri. Nu este greu de făcut și există o mulțime de variante pentru a pregăti spune. Se poate face din diferite fructe de pădure. Acest desert va fi pe gustul persoanelor care adoră jeleurile, sufleurile și mousse-urile încă de când erau mici.

Spumă de zmeură. Un desert gata în 5 minute

În sezonul fructelor de pădure proaspete, este păcat să nu faci un desert ușor din fructe de pădure. Acest mousse de zmeură este foarte fraged și delicios. Compoziția acestui desert este foarte simplă și nu durează mult timp să-l pregătești. Copiii vor adora acest mousse, iar adulții cu siguranță nu vor putea refuza să se delecteze cu acesta. Dacă folosiți acest mousse la foi de tort, puteți obține prăjituri delicioase.

Pentru a pregăti un desert ușor și sănătos veți avea nevoie de piure de zmeură în cantitate de 300 gr, gelatină 10 gr, apă 50 de ml și 150 gr de zahăr. De asemenea, veți avea nevoie de 300 ml de smântână.

Pentru a pregăti desertul se toarnă apă rece peste gelatină. Se amestecă piureul de zmeură cu zahărul și se pune pe foc. Când piureul este încălzit, se adaugă gelatina umflată. Se amestecă și se lasă să se răcească.

Ulterior, se bate frișca până când se formează vârfuri moi. Se combină piureul de zmeură și frișca și se amestecă. Se toarnă în forme. Se lasă la congelator timp de 1 oră. Când se servește, se decorează cu zmeură proaspătă.

Rețeta pentru bucătari experimentați. Fel de mâncare exact ca într-un restaurant Michelin

Pentru a pregăti această spumă veți avea nevoie de agar, 500 gr de zmeură, 250 gr de lapte și 125 gr de frișcă. De asemenea, pentru a obține acea textură dorită a zmeurii veți avea nevoie de gaz N2O.

Pentru a pregăti acest fel de mâncare ca la restaurant se strivește zmeura și se încălzește până ce dă în clocot. Se strecoară piureul de semințe, în final veți avea nevoie de 220 gr de sirop. Cu ajutorul unui blender, se amestecă treptat piureul în lapte, apoi se adaugă agar. Se aduce la fierbere și se adaugă treptat smântâna.

După care, piureul obținut se lasă la frigider timp de 1 oră până când se întărește. Se amestecă din nou. Umpleți sifonul cu conținutul obținut. După care adăugați la acesta sifonul cu gaz. Agitați timp de 8 secunde. Spuma poate fi fierbinte atunci când sifonul este încălzit într-o baie de apă până la 70°C.

Cu siguranță o spumă de zmeură poate fi pregătită atât de o gospodină începătoare, cât și de un bucătar experimentat. Cu siguranță, acest deliciu va fi pe placul fiecăruia având în vedere faptul că nu toate deserturile făcute în fabrică sunt sănătoase.

Comentarii
  • Eu am o reteta mult, mult mai simpla de spuma de zmeura. Astfel: se ia un pahar mare de zmeura bine coapta, un acelasi pahar de zahar, 2 albusuri de la doua oua. Toate se amesteca cu mixerul 20-30 de minute, apoi se pun la rece in frigider, in cupe de inghetata si se servesc dupa 3-4 ore sau chiar a doua, a treia zi. E delicioasa! Nu-i asa ca este mult mai simpla???

Adauga un comentariu