Info Turism

Staţiunea Durău, o zonă de poveste din Masivul Ceahlău. Hotelurile și pensiunile din zonă au oferte pentru toate gusturile și buzunarele

Publicat: 25 feb. 2021
durau vazut de sus
Staţiunea Durău este o zonă de poveste din Masivul Ceahlău, perfectă pentru o vacanță

Chiar dacă ne apropiem cu pași repezi de primăvară, undeva în zona Moldovei, turiștii încă se bucură de frumusețile precum și de activitățile relaxante de iarnă. Este vorba despre stațiunea Durău, un loc de poveste din Masivul Ceahlău. Stațiunea își așteaptă oaspeții cu oferte pentru toate gusturile și buzunarele. În zonă a fost amenajată o partie de schi pentru amatorii sporturilor de iarna precum și un parc de distracții pentru copii.

Durău este o stațiune turistică montană din județul Neamț, România, parte a satului Ceahlău, reședința comunei Ceahlău. Este situată la poalele masivului Ceahlău (pe versantul de nord-vest al acestui) la o altitudine de 780-800 metri și, se află la o distanță de 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bistrița.

Staţiunea Durău, o zonă de poveste din Masivul Ceahlău

În ultimii ani, staţiunea Durău din Neamţ, o zonă de poveste din Ceahlău, ocupă din nou un loc important pe harta turistică a României. Acolo a fost amenajată o pârtie modernă, un parc de distracţii cu tobogane, iar hotelurile şi pensiunile aşteaptă oaspeţi cu oferte variate. Aflată la poalele Masivului Ceahlău, pârtia din Durău este perfectă atât pentru săniuș, cât și pentru schi.

Pe zăpada de un alb imaculat pot alunecă în voie turiștii pricepuți, dar și cei care abia descoperă sporturile de iarnă.

”Avem o surpriză plăcută la Durău, în această perioada zăpadă este din abundență, uite, se vede și pârtia destul de liberă”, spune Lucian Rotaru un turist aflat în vacantă în stațiune.

Un alt turist a declarat că este pentru prima data cu familia în acest loc și se simte foarte bine.

În privința gradului de dificultate, salvamontiștii spun că aici este locul perfect pentru cei care vor să invețe schiul alpin iar pârtia este una foarte bine securizată.

”Pârtia din Durău este o pârtie excelentă pentru învățarea tehnicii schiului alpin și este o pârtie foarte bine securizată”, a declarat Răul Papalicef – Salvamont Neamț.

Pentru că autoritățile au amenjat aici un parc de distracții cu tobogane pentru copii, aceștia sunt foarte încântați iar pe fețele lor se poate citi bucuria.

Cum numărul turiștilor a crescut în ultima vreme, administratorii hotelurilor și pensiunilor s-au văzut nevoiți să țină pasul cu cerințele oaspeților. Așa că ofertele sunt pentru toate gusturile și buzunarele.

”Confortul este pe primul loc în oferta noastră. Hotelul dispune de spații de cazare variate în funcție de necesitățile fiecăruia, cupluri sau familii cu copii. Ne aflăm într-un apartament tip studio, destinat cuplurilor care vin să se relaxeze la munte”, spune Angela Chiriac, administrator hotel.

Gazdele au mare grijă și atunci când vine vorba despre mâncare. Sarmale pregătite în oală de lut, plăcinte rumenite abia scoase din cuptor, mușchi de vită cu fructe de pădure – astfel de bunătăți vă pot potoli foamea, în funcție de locul ales.

Iar după o zi petrecută pe pârtie și o masă îmbelșugată, cu greu veți rezista în fatza unei invitații de a vă relaxa în ciubăr, de unde puteți admira peisajul parcă pictat.

”Noi venim cu saună, salină și ciubăr. După o zi la schi și după o masă bună la restaurantele din stațiune relaxarea la ciubăr face toți banii pentru turiștii noștri care pleacă super încântați”, spune Vasilică Pancu – administrator pensiune.

Stațiunea Durău părea până nu demult abandonată de turiști și autorități

Până nu demult, stațiunea Durău părea abandonată de către autorități, implicit de către turiști. Însă din 2018 încoace, lucrurile s-au schimbat în bine. În urma unoir investiții demarate de către oficial, lucrurile au început să meargă în sensul bun iar turiștii au început să apară. Valoarea totală a investiilor se ridică undeva la proximativ 3 milioane de euro.

 Pe lângă activitățile care se pot face în stațiune, cei interresati pot face și pelerinaje la mănăstirile din zonă sau să viziteze un muzeu din zonă.

Alte activități ar fi drumețiile. Spre exemplu, la câțiva kilometri de Stațiunea Durău se află lacul de acumulare Izvorul Muntelui, unde veți da peste priveliști fascinante.

Daca revenim la partie, trebuie știut că aceasta are o lungime de peste 400 de metri și un grad mediu de dificultate. Aici găsiți și echipamente de închiriat, iar de la căsuțele de la baza pârtiei vă puteți cumpăra băuturi calde, numai bune după o zi de schi. În plus, anul trecut, acolo s-a deschis și parcul de distracții de vară. Așa că stațiunea poate fi o destinație de vacanță și în lunile călduroase.

În ceea ce privește cazarea în zonă, trebuie să știți că oferta este variată. Dacă la hotelurile cu pretenții veți da până la 100 de euro pentru o cameră pe noapte, în cazul pensiunilor din lemn, ridicate de oamenii locului, prețurile sunt mai mici, pornesc de la 150 de lei pe noapte.

Așadar, daca doriți o vacantă de iarnă de neuitat, alegeți stațiunea Durău, un loc de poveste din Munții Ceahlău.

Comentarii
  • e PERICOL de moarte pe partia de sanii si cea de tubing, este foarte prost organizata toata sandramaua. Am fost un weekend si m-am accidentat grav, in acelasi weekend in care mai multe persoane au ajuns la spital.

  • Articol platit de hotelieri. Ce ofera Primaria Durau, ce atractii sunt in zona dezvoltate decat o partie si aia ca vai de capul ei si statul in hotel pe timp de iarna???????? O manastire, o partie fara alte atractii de sezon, si hoteluri sau pensiuni. ATAT????????

  • Pentru Vasile.Daca tot iti ies prin toti porii distractie si nu doresti relaxare psihica si deconectare de betoanele orasului fugi la Predeal ca sigur esti mai castigat.Trei zile este super ok de petrecut in statiunea Durau.Ca fapt divers,in prima zi ma cazez si merg prin inprejurimi,a doua zi urc pana la cabana Dochia si a treia zi fac o plimbare cu bicicleta pe axiala pana la Izvorul muntelui si inapoi,mai vizitez o manastire.Si daca se poate mai si particip la un concurs de biciclete MTB Bicaz care ai o priveliste minunata a muntelui Ceahlau.

Adauga un comentariu