Actualitate

Statul Israel a scăpat în mod oficial de COVID-19! Premierul Benjamin Netanyahu anunţă imunizarea colectivă

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Statul Israel a scăpat în mod oficial de COVID-19 Premierul Benjamin Netanyahu anunţă imunizarea colectivă
Israelul a anunțat prin vocea premierului Benjamin Netanyahu că poporul a ajuns la imunitatea colectivă

Conform anunţului făcut de premierul Benjamin Netanyahu, Israelul a scăpat de pandemia de COVID-19. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, premierul anunţa că lupta cu COVID-19 s-a terminat, statul fiind primul din lume care reuşeşte asta.

Israelul a fost în atenţia publică în ultima perioadă datorită campaniei masive de vaccinare, populaţia imunizându-se într-un ritm accelerat dar şi din cauza conflictului dintre Hamas şi forţele de ordine din Israel.

Israel este primul stat din lume care anunţa că a scăpat de COVID-19

Conform anunţului premierului, Israelul este primul stat din lume care a scăpat de pandemia de COVID-19. Totul s-a datorat campaniei de vaccinare care a avut un real succes. Milioane de persoane s-au vaccinat şi s-a atins imunitatea colectivă. De altfel, de ceva timp, statul a luat măsuri prin care populaţia a revenit la vechile obiceiuri. Concret, iniţial s-a renunţat la purtarea măştii de protecţii în spaţiile deschise, ulterior renunţându-se complet la purtarea măştii. În paralel cu campania de renunţare la portul măștii şi redeschiderea restaurantelor, oamenii au continuat să vină într-un număr mare să se vaccineze.

”Sunt mândru de voi toți! Am făcut-o împreună și am învins Covid-19. Primii din lume care am făcut asta!”, scrie Netanyahu.

Israel a fost primul stat din lume care şi-a imunizat complet armata

De altfel, Israelul anunţase că la capitolul armată, statul este primul din lume care a reuşit să îşi imunizeze complet forţele.

”După 10 săptămâni, pot să declar că IDF este prima armată din lume care ajunge la imunitate de turmă”, a declarat Itzik Turgeman, șeful Directoratului pentru Tehnologie și Logistică. Potrivit acestuia, până joi (n.r. 11 martie 2021), aproximativ 81% dintre militari fie au primit un vaccin contra Covid-19, fie au avut virusul în trecut, fie ambele. În următoarea săptămână, cifră va ajunge la 85%, a adăugat Turgeman.

Cazurile de COVID-19 au scăzut cu 91%

O statistică publicată recent arăta faptul că datorită campaniei de vaccinare care a fost un real succes, cazurile de COVID-19 au scăzut extrem de mult. Specialiştii spuneau că s-a înregistrat o scădere şi de 91%.

„Cu toată precauția, încep să cred că nu ne întoarcem la o creștere a cazuriloe de COVID-19. În trecut, pentru a obține astfel de date, aveam nevoie de un blocaj strict. Acum, totul este deschis și toți indicii scad. Încep să cred că vremurile dificile sunt în spatele nostru ”,a spus Edelstein, ministrul săbătății din Israel în timp ce vorbea la un eveniment la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv (Ichilov) cu șefii organizațiilor de îngrijire a sănătății.

Israelul în centrul unui conflit armat de proporții cu Hamas

În atenția presei internationale a fost, in ultima perioadă, conflictul dintre Hamas și Israel. În Fâșia Gaza au fost lansate, de la începutul conflictului care a durat aproximativ 9 zile, mii de rachete. Ambele forțe au anunțat faptul că au fost ucise, în schimbul de focuri, sute de persoane printre care extrem de mulți civili, printre care 100 de femei și copii. Totuși după perioada de conflict, atât Israelul cât și Hamas au anunțat că vor înceta bombardamentele.

În altă ordine de idei, ONU a anunțat faptul că au fost depuse eforturi extrem de mari pentru a negocia cu ambele părți încetarea focului care a făcut pagube omenești dar și extrem de multe pagube materiale.

Adauga un comentariu