Actualitate

Stelian Ion, ministrul Justiţiei , in centrul unui scandal în coaliţie! USR-istul este ţinta liberalilor

Publicat: 06 apr. 2021
Stelian Ion, ministrul Justiției, s-a trezit cu mai multe capete de acuzații din partea Uniunii Judecătorilor din România
Stelian Ion, ministrul Justiției, este aspru criticat de conducerea PNL în cadrul unei ședințe din cadrul Biroului Executiv

Stelian Ion, membru USR şi ministru al Justiţiei în Guvernul condus de Florin Cîțu este ţinta liberalilor care îi reproşează mai multe aspecte referitor la cum conduce acesta ministerul. Liderii PNL consideră că modificarea legilor justiţiei făcută de Stelian Ion a fost făcută fără a informa coaliţia de guvernare.

De alfel, potrivit surselor stiripesurse.ro, în şedinţa din Biroul Executiv al PNL, mai mulţi lideri printre care chiar şi Ludovic Orban au critica acţiunile ministrului.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion, criticat dur de Ludovic Orban şi alţi lideri din PNL

Conform surselor stiripesurse.ro, se pară că în şedinţa PNL din cadrul Biroului Executiv, ministrul Stelian Ion a făcut obiectul unor critici dure aduse de liberali. Ludovic Orban şi-a exprimat nemulţumirea că ministrul USR a modificat legile justiţiei fără să se consulte cu coaliţia de guvernare. De altfel, o altă voce puternică de contestare a fost cea a lui Lucian Bode care ar fi spus că nu este normal ca Stelian Ion să îşi vrea subordonarea către Parchet a Poliţiei Judiciare.

Ultimul contestatar al lui Stelian Ion a fost tocmai ministrul muncii, Raluca Ţurcan care s-a arătat şi ea nemulţumită de dorinţa ministrului Justiţiei de a reduce vârsta de pensionare a magistraţilor. În ședința PNL s-a degajat soluția constituirii unui grup de lucru la nivelul coaliției de guvernare pentru a armoniza legile justiției în funcție de solicitările fiecărui partid.

Război politc intre PNL și USR

Incă de la începutul formării coaliţiei de Guvernare, intre PNL și USR a existat un război politic. De altfel, acesta s-a dus pe toate palierele statului. De la nivel de consiliu local până la nivel de Guvern. Un exemplu în acest sens stă şi conflictele de la Sectorul 1 din București unde Clotilde Armand critică şi este la rândul ei criticată de consilierii PNL pe tema scandalului gunoiului sau a altor decizii luate de primăriță.

Un alt conflict a pornit şi în momentul în care Timişoara a intrat în carantină. Dacă președintele CJ Timiș nu îşi dorea o asemenea măsură, primarul Dominic Fritz era de o altă părere.

Războiul a culminat odată cu preluarea lui Vlad Voiculescu a portofoliului Ministerului Sănătății, moment în care între fostul ministrul al sănătății, Nelu Tătaru, şi actualul ministru au existat mai multe tatonări în spaţiul public legate de incendiul de la Spitalul Judeţean Neamț dar și alte subiecte.

În fine, Stelian Ion a fost la rândul lui în centrul a mai multor scandaluri legate de justiție, magistrații de la CSM reprosându-i acestuia faptul că dezinformează ambasadele străine din România, moment în care Stelian Ion a părăsit ședința respectivă motivând că trebuie să se ducă la o ședință din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„Era mai important să participe la bilanţul DNA decât la discuiile din CSM? A ales să plece la DNA, arătând care îi sunt priorităţile: ce spune Secţia pentru procurori şi DNA. Sunt cele două linii directoare care îi conduc întreaga activitate la Ministerul Justiţiei”, a afirmat  la acea dată, judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte CSM.

Comentarii
Adauga un comentariu