Actualitate

Unic în Justiţia din România! Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, sfidează judecătorii de la CSM! A plecat din mijlocul dezbaterii

Publicat: 25 feb. 2021
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion la o ședință din Guvernul României
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion se află în centrul unui scandal după ce a plecat de la o ședinșă CSM în care era criticat de către judecători

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, este autorul unui moment unic în istoria magistraturii din România. Acesta a dat dovadă de lispă de interes după ce, în mijlocul unei dezbateri de la CSM s-a ridicat şi a plecat pur şi simplu. Judecătorii de la CSM îi reproşau mai multe chestiuni în şedinţa de la care a plecat.

Judecătoarea CSM, Simona Marcu a afirmat despre Stelian Ion că plecare acestuia s-a datorat faptului că trebuia să ajungă la raportul DNA.

Stelian Ion i-a lăsat cu gura căscată pe judecătorii CSM după ce a plecat din mijlocul şedinţei

Judecătorii CSM s-au arătat indignaţi de faptul că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat dovadă de o crasă lipsă de respect atunci când a plecat din mijlocul şedinţei. Acesta a plecat brusc fix în momentul în care judecătorii îi reproşau ministrului că dezinformează ambasadele din România. Judecătoarea CSM, fosta președintă Simona Marcu a afirmat faptul că ministrul a ales să plece tocmai pentru că, în acelaşi timp se afla în desfăşurare un raport al DNA.

„Era mai important să participe la bilanţul DNA decât la discuiile din CSM? A ales să plece la DNĂ, arătând care îi sunt priorităţile: ce spune Secţia pentru procurori şi DNA. Sunt cele două linii directoare care îi conduc întreaga activitate la Ministerul Justiţiei”, a afirmat judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte CSM.

Judecătorii îi reproşează ministrului Stelian Ion că manipulează ambasadele

Şedinţa CSM de pe data de 25 februarie 2021 nu a fost lipsită de incidente. Mai mulţi judecători i-au reproşat ministrului Justiţiei că manipulează ambasadele şi că acest lucru este total atipic mai ales din cauza faptului că judecătorii nu sunt consultaţi în prealabil.

În altă ordine de idei, judecătorii consideră că rezultatul discuţiilor cu ambasadele din România este unul dezastruos:

„Ambasadelor trebuie să li se transmită informaţii corecte. Domnul ministru a demarat o consultare cu instanţele. A procedat total atipic. Fără să ne consulte, a decis că va consulta dânsul direct instanţele. Rezultatele nu îi convin. Dânsul miza pe ce i se tot picură la ureche de o anumită zonă pe care o cultivă, că magistraţii vor fi foarte încântaţi. Nu e aşa. Începând cu ÎCCJ şi continuând cu marile curţi de apel, dar nu numai, din informaţiile pe care le am, majoritatea covârştitoare a judecătorilor din România nu sunt de acord cu aceste proiecte.

Eu refuz să cred că oficialii străini, dacă ar fi fost informaţi cu privire la acest feed-back al juecătorilor, ar fi susţinut aceste proiecte. Întotdeauna s-a susţinut că ceea ce contează este opinia magistraturii. Aceste întâlniri au tocmai rolul de a dezinforma opinia publică. Procedând în maniera în care a făcut-o, se încearcă influenţarea opiniei publice ca şi cum aceste proiecte sunt minunate, partenerii le susţin, dar avem o problemă cu unii judecători, cum îi împarte domnul ministru în judecători oneşti care susţin proiectele şi alţi judecători care nu sunt oneşti. Aceste întâlniri nu au făcut altceva decât să adâncească falia care există în societate. Nu au avut niciun fel de finalitate. Au fost 100% politiacianiste şi de imagine. Au fost făcute într-un moment în care domnul ministru are oglinda rezultatelor consultărilor. Acest rezultat este dezastruos pentru domnul ministru”, a afirmat Simona Marcu în şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM de joi, 25 februarie, conform stiripesurse.ro.

Stelian Ion, ministrul care nu respectă deciziile CSM

Stelian Ion, ministrul Justiţiei s-a făcut remarcat prin faptul că nu respectă unele decizii luate de CSM. De exemplu, magistraţii au dat un aviz negativ pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Totuşi, ministrul nu i-a luat în seamă pe magistraţi şi a trimis mai departe, spre Guvern, proiectul care prevede desfiinţarea acestei secţii.

Ca o replică, ministrul Stelian Ion a catalogat drept normalitate gestul de a desfiinţa SIIJ

Desfiinţarea SIIJ este un gest de normalitate. În 2017, câţiva corifei ai justiţiei, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, sub oblăduirea lui Dragnea, gândeau înfiinţarea acestei Secţii şi explicau necesitatea secţiei prin `pentru că se impune`, trei rânduri au scris.

Justiţia nu începe şi nu se termină cu SIIJ, sunt multe alte probleme, dar aceasta a fost o chestiune asumată prin programul de guvernare, prin memorandumul pentru ridicarea MCV. menţiona Stelian Ion.

Comentarii
Adauga un comentariu