IT&C

Ștergere cont Google: Cum se procedează pe computer, tabletă sau telefon

Publicat: 21 apr. 2021
grafică google
După ce ștergeți contul Google, nu masi puteți folosi serviciile Google

Gmail este considerată în prezent cea mai bună platformă de e-mail, chiar dacă sunt unele persoane. Dacă este vorba despre email-urile promoționale, de diferite etichete, sau pentru că nu sunteți siguri de securitatea voastră, este posibil ca Gmail să nu fie o variantă bună de email pentru orice utilizator.

În cazul în care nu utilizați servicii Google și pe alte platform, precum YouTube sau căutarea Google, dacă doriți să vă ștergeți contul, este mai bine să verificați dacă restul informațiilor nu vor fi șterse.

Pentru utilizatorii de smartphone, utilitatea unui cont de Google permite descărcarea și instalarea aplicațiilor din Google Play, sincronizarea contactelor și a datelor între dispozitive și multe alte facilități. Astfel, dacă alegeți să ștergeți contul Google, smart-phone-ul își va pierde multe dintre funcțiile sale.

Ștergere cont Google în câțiva pași simpli

Contul Google poate fi șters oricând, iar dacă vă răzgândiți, este posibil să nu îl puteți recupera.

Ștergerea contului duce la pierderea tuturor datele și a conținutului din acel cont, precum e-mailurile, fișierele, calendarele și fotografiile.

De asemenea, după ce ștergeți contul Google, nu masi puteți folosi serviciile Google la care vă conectați folosind contul respectiv, cum ar fi Gmail, Drive, Calendar sau Play. În plus, veți pierde accesul la abonamentele și conținutul achiziționat cu acel cont pe YouTube sau Google Play, cum ar fi aplicații, filme, jocuri, muzică și emisiuni TV.

Pentru a șterge contul Google, accesați contul, iar în panoul de navigare din stânga, dați clic pe Date și personalizare. În panoul Descărcați, ștergeți sau dați clic pe Ștergeți un serviciu sau contul dumneavoastră. În panoul Ștergeți Contul Google, dați clic pe Ștergeți contul.

Cum șterg un cont Google din telefon

Pentru a șterge un cont google din telefon trebuie să ții cont de faptul că denumirile acestor optiuni pot fi relativ diferite, în funcție de versiunea de Android.

Pentru a șterge un cont Google fără să pierzi fișierele trebuie să deschizi meniul „Setări” și accesează meniul „Conturi”. După, accesezi „Google”, selectezi contul pe care vrei să îl ștergi și selectezi opțiunea „Șterge”.

Totuși, se aplică pașii prezentați anterior, pentru marea majoritate a telefoanelor inteligente, precum Samsung, Huawei, Sony, HTC, LG, Motorola. Este vorbsa despre acele modele de smartphone cu versiunea Android 5.0 și până la cea mai nouă versiune.

În cazul în care vă răzgândiți și vreți contul înapoi, este bine de știut că Google oferă posibilitatea recuperării contului și a tuturor datelor șterse în decurs de 2-3 săptămâni de la procesul de ștergere.

După această perioadă, contul va fi pierdut definitiv. Pentru a vă putea recupera contul trebuie să accesați accounts.google.com/signin/recovery.

Schimbare cont Google

În unele cazuri, puteți să modificați adresa de e-mail pe care o folosiți pentru Contul Google.

Dacă v-ați conectat, adresa de e-mail apare lângă nume și fotografia de profil. Pentru a vedea adresa de e-mail, selectați fotografia de profil sau inițiala. Vă puteți conecta folosind-o.

Pentru a vedea cum să folosiți diferite adrese de e-mail în cont trebuie să verificați dacă puteți modifica adresa de e-mail. Pentru asta, deschideți aplicația Setări a dispozitivului apoi contul Google. În partea de sus, atingeți Informații cu caracter personal, iar dedesubt E-mail. Atingeți adresa de e-mail a contului Google. În cazul în care nu puteți deschide această setare, s-ar putea să nu puteți schimba adresa de e-mail sau numele de utilizator.

Dacă adresa de e-mail a contului dvs. se termină cu @gmail.com, de obicei, nu o puteți modifica.

În cazul în care folosiți Conectați-vă cu Google pentru site-uri non-Google sau Desktop la distanță Chrome ca să vă conectați de la distanță, consultați aceste informații înainte de a schimba adresa de e-mail.





Adauga un comentariu