Economic Local

Strada Aurel Vlaicu din Iași va fi modernizată! Investiția Primăriei Iași este de peste 2,5 milioane de euro

Publicat: 13 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Strada Aurel Vlaicu din Iași va fi modernizată Investiția Primăriei Iași este de peste 25 milioane de euro
Zona spartă de pe strada Aurel Vlaicu din Iași va fi asfaltată

Constructorii au ocazia să câștige un contract de 2,5 milioane de euro pus la dispoziție de Primăria Iași. Este vizat un tronson de aproape 3 kilometri de pe strada Aurel Vlaicu. Aici se lucrează deja la modernizarea liniilor de tramvai. Licitația pentru execuția lucrărilor va avea loc la mijlocul lunii septembrie 2021

Municipalitatea ieșeană anunță noi investiții în infrastructura din oraș. Pe data de 17.09.2021 este programată licitația privind execuția lucrărilor pe strada Aurel Vlaicu. Valoarea estimată a contractului este de 13.219.907 lei, fără TVA, puțin peste 2,5 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Pe artera menționată este realizată o investiție pe fonduri europene ce vizează doar reabilitarea liniei de tramvai până la limita cu satul Dancu, comuna Holboca.

„Pentru realizarea unui obiectiv unitar, municipiul Iași are în vedere prin această achiziție reabilitarea părții carosabile dintre linia de tramvai și trotuare, precum și modernizarea străzii Aurel Vlaicu, tronson fără linie de tramvai și reabilitarea podului Aurel Vlaicu. În prezent, datorită lucrărilor în curs de derulare la linia de tramvai, carosabilul existent pe strada Aurel Vlaicu a fost afectat de traficul intens și utilajele folosite în timpul execuției la linia de tramvai. Astfel, se impun măsuri privind modernizarea carosabilului existent pentru creșterea confortului în trafic și pentru fluidizarea traficului între municipiul Iași și localitatea limitrofă, Dancu”, se arată în caietul de sarcini.

Intervențiile vor fi realizate pe un tronson cu o lungime de 2,9 kilometri

Constructorul care va câștiga contractul cu Primăria Iași trebuie să asfalteze un tronson cu o lungime de 2,9 kilometri. Strada este împărțită în două tronsoane: 2.367 metri liniari (cu linie de tramvai) și 538 de metri liniari (fără linie de tramvai).

„Pe tronsonul 2 este amplasat podul Aurel Vlaicu, propus la execuție în cadrul acestei proceduri. În situația existentă, sistemele rutiere identificate în teren sunt formate din îmbrăcăminți asfaltice cu grosimi variabile (10 – 15 cm), așezate pe straturi granulare, cu grosimi medii de 20 cm. Strada Aurel Vlaicu este amplasată în zona Tătărași, asigurând legătura între intersecția străzilor Ion Creangă – Fântânilor – Ignat și limita administrativă a municipiului Iași – Dancu. Îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face prin intermediul rețelei de canalizare din zonă și strada este prevăzută cu iluminat stradal”, se mai arată în documentația procedurii. Și în comuna Miroslava a fost lansată o licitație pentru asfaltarea drumurilor, dar procedura a fost blocată de firmele participante.

Primăria Iași pregătește asfaltarea unui număr de 14 străzi

Totodată, Primăria Iași a finalizat licitația pentru proiectarea mai multor străzi din oraș, fază premergătoare lucrărilor de asfaltare. Astfel, contractul a fost semnat cu 3B Construction Project SRL, deținută de afacersitul Radu Bodoga, apropiat al Partidului Național Liberal. Valoarea finală a contractului este de 139.942,32 lei fără TVA. Conform caietului de sarcini, Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din 14 străzi: Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 de metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară.

Adauga un comentariu