Martingale este una dintre cele mai populare strategii folosite de pariori. În teorie, este o strategie prin care la un moment dat vei câștiga și vei face profit. Ea vine, totuși, cu riscuri foarte mari, astfel că trebuie să o privești cu atenție dacă dorești să o adopți.
La fel ca în orice alte domenii ce implică o doză mai mică sau mai mare de competitivitate, și pariorii vor să câștige în general, nu doar să se distreze. Așa că, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să găsească strategii câștigătoare la pariuri sportive și alte jocuri de noroc.
Fără doar și poate, Martingale este una din cele mai cunoscute strategii în zona jocurilor de noroc, pe cât de cunoscută, pe atât de controversată. Pe scurt, iată cum funcționează această strategie:
- Alegi pariuri cu cotă minim 2.00
- După fiecare pariu pierdut, dublezi miza
- După fiecare pariu câștigător, reiei procesul cu miza inițială
Pont: Pentru a alege selecții cu șanse mari de reușită, caută bilete Cota 2 propuse de tipsteri cu experiență. La fel de bine, și pe biletul zilei vei găsi selecții cu cote care merită luate în calcul.
În teorie, Martingale sună bine și matematic faci un mic profit în cele din urmă. Repet, în teorie. În realitate, însă, poți avea o serie necâștigătoare mai lungă decât te poți aștepta. Din acest motiv, vei ajunge să fii nevoit să mizezi sume amețitoare după câteva pariuri la rând pierdute.
Iată un exemplu ipotetic pentru a înțelege mai bine la ce sume se poate ajunge:
- Pariul 1 pierdut: 100 de unități
- Pariul 2 pierdut: 200 de unități
- Pariul 3 pierdut: 400 de unități
- Pariul 4 pierdut: 800 de unități
- Pariul 5 pierdut: 1.600 de unități
Practic, cinci pariuri pierdute la rând îți pot genera o miză totală de 3.100 de unități. Iar dacă vei câștiga la pariul cu numărul 6 (miza 3.200 de unități) vei avea un profit de 100 de unități. Cu alte cuvinte, vei miza 6.300 unități pentru un profit de 100 de unități.
Important: Pe lângă faptul că nu merită să riști atât pentru un profit mic, ia în calcul faptul că poți ajunge la mize pe care nu ți le permiți. Mai mult, casele de pariuri pot oricând să îți limiteze suma pe care vrei să o pariezi, așa că iată un alt motiv pentru care strategia Martingale nu are șanse bune de reușită.
Cum poți folosi totuși strategia Martingale?
Te poți folosi de această strategie în cazul în care preferi să mizezi pe cote de 2.00, începi cu mize foarte mici și stabilești de la început la ce pas pierdut te oprești. Alegând pariuri Cota 2.00 sau selecții de pe biletul zilei, riscurile de a pierde multe pariuri la rând sunt destul de mici, însă există și mai devreme sau mai târziu vei prinde o serie nefastă lungă.
În același timp, mai poți folosi strategia Martingale și pe rezultatele de egalitate din Superliga României. Prima ligă din țara noastră este recunoscută și pentru rezultatele de egalitate înregistrate. În toate cele 9 etape din play-off/play-out de până acum, s-a înregistrat minim un rezultat de egalitate. Ba chiar au fost și etape cu minim 3 rezultate de egalitate. Iar avantajul este că și cotele sunt bune, de peste 2.70, ba chiar și peste 3.00 în unele situații.
Într-o etapă din Superliga României sunt opt meciuri, astfel că ar trebui să ai un buget care să-ți permită să mizezi măcar 10 pariuri în strategia Martingale, luând și o marjă de eroare.
Joacă mereu pentru distracție. Lasă eventualele câștiguri în plan secund!
Desigur, nu uita că jocul responsabil trebuie să primeze și să nu pariezi niciodată mai mult decât îți poți permite să pierzi. Ține cont că unii operatori pot avea limite de sume maxime ce pot fi pariate, astfel că e bine să te informezi dinainte să-ți dai seama.
Cert este că nu prea există motive pentru a încerca strategia Martingale la pariuri. Una este să pariezi 100 de unități și să pierzi și alta este să ajungi la 5 pariuri la rând pierdute și să-ți dai seama că ai mizat în total 3100 de unități.
Joacă mereu responsabil și nu spera că pariurile sportive îți vor schimba viața pe plan financiar!
Sursa foto canva.com.