Local

Străzile din cartierele Galata și Tătărași vor fi reabilitate! Evaluarea va fi peste aproape patru luni

Publicat: 05 dec. 2022
Străzile din cartierele Galata și Tătărași vor fi reabilitate Evaluarea va fi peste aproape patru luni
Străzile din două cartiere din Iași vor fi reabilitate

Mai multe străzi din Galata și Tătărași vor intra într-un program de reabilitare. La finalul lunii noiembrie 2022 a fost lansată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Municipalitatea ieșeană anunță noi investiții în infrastructura rutieră din cartierele Galata și Tătărași. Deocamdată, la finalul lunii noiembrie 2022 a fost lansată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare ce vizează modernizarea mai multor artere. Valoarea estimată a contractului este de 570.000 de lei, fără TVA, aproximativ 115.000 de euro. La procedură s-au prezentat firmele de proiectare Simpa Consult SRL și Trust AVB SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare tehnică, cu termen de finalizare în 21.03.2023.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației și elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora.

În prezent, în municipiul Iași, rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, a intervențiilor impuse de alunecarea terenului în zona de versant, a efectelor produse de acțiunea de îngheț-dezgheț la nivelul suprastructurii străzilor și a altora”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria a lansat o licitație și pentru proiectarea mai multor drumuri din zona Bucium.

Străzile din cartierele Galata și Tătărași vor fi reabilitate după ce va fi stabilit nivelul investiției

În etapa de proiectare au fost cuprinse strada Camil Ressu (Galata), strada Podișului – parțial (Galata), strada Văleni (Galata), stradela Văleni (Galata), strada Viorelelor (Galata) și Trecătoarea Fântânilor (Tătărași). Lungimea totală a drumurilor este de 2.540 de metri. După finalizarea serviciilor de proiectare va fi cunoscută și valoarea investiției.

„Strada Văleni este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura între strada Urcușului și stradela Văleni. Are lungimea de aproximativ 500 de metri liniari și lățimea de circa 5 metri liniari. Strada are traseul sinuos, de coastă. Îmbrăcămintea străzii este din mixturi asfaltice degradate. Are trotuar pe partea cu locuințe, pe partea de rambleu nu există.

Carosabilul străzii are cedări vizibile, neuniforme de terasament pe partea de rambleu a străzii. Aceste cedări au afectat partea carosabilă pe direcția strada Urcușului – stradela Văleni. Strada este prevăzută cu iluminat stradal, elemente de scurgere a apelor pluviale și cu rețele de utilități publice: apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor

Totodată, recent, Primăria comunei Miroslava, județul Iași, a finalizat o licitație pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. A fost semnat contractul pentru modernizarea mai multor străzi. Cea mai bună ofertă aparține firmei de construcții Danlin XXL, din județul Neamț. Valoarea finală a contractului este de 20,4 milioane de lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro.

Constructorul va interveni pe arterele din satul Valea Ursului (str. Emil Racoviță, str. Ion Creangă, str. Ionel Teodoreanu, str. Mihail Sadoveanu, str. Primăverii), satul Valea Adâncă ( str. Iazului, str. Cornești, str. Prunilor), satul Ciurbești (str. Neculai Hîrțan), satul Cornești (str. Ciprian Porumbescu), satul Uricani (legătura str. Eroilor cu str. Beldiman) și satul Miroslava (str. Stadionului).

Lungimea totală a străzilor este de 10,6 kilometri. Străzile din cartierele Galata și Tătărași vor fi reabilitate într-un program anual al municipalității, ce vizează și alte cartiere.
Comentarii
  • Chirica sa faca pe dracu in patru, dar tot nu mai ia voturi nici din Mircea/Galata, nici din Tatarasi. Se stie ca tot timpul cand intra in campanie electorala, ne baga asfalt pe gat cu nemiluita, asa ca de data asta teapa. Lumea sa mai desteptat, nu mai voteaza Spagoveanu.

  • Chirica termina ce ai inceput in Dacia , ai luat bani europeni ptr parcul de langa aleea simionescub, amenajare acces etc și n ai terminat nimic . Bălăriile sânt cat omul în parc , au 2 m . Și făcut o singura alee de 1 m latine in tot parcul ăla împrejmuit cu gard negru că de cimitir. Asfalt neterminat in fața școlii de langa parc și tot neterminat asfaltul și la blocurile care dau spre tabacului. Ai luat bani grei pyr reabilitate zona , lucrarea începută din 2019 și nu ai terminat nimic cum trebuie. Totul e o bătaie de joc . Balarii de 2 m și prețuri de bere de la meseriașii de lucrători. Totul acoperit cu un mal de pământ plin de balarii. Cică reabilitare zona. Cred că aștepți să vina unu să zică că face bloc acolo …

Adauga un comentariu