Local

Străzile din orașul Hârlău vor fi modernizate! Arterele sunt sparte sau nu au asfalt – FOTO

Publicat: 24 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Străzile din orașul Hârlău vor fi modernizate Arterele sunt sparte sau nu au asfalt - FOTO
În orașul Hârlău vor fi asfaltate 15 străzi

Nu mai puțin de 15 străzi din orașul Hârlău, județul Iași, vor fi modernizate. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată la mijlocul lunii iunie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Primăria orașului Hârlău, județul Iași, va moderniza drumurile din localitate. Astfel, pe data de 12.06.2023 este programată licitația pentru de execuția lucrărilor. Contractul cu o valoare estimată de 13.208.452 de lei, fără TVA, aproape 2,6 milioane de euro, prevede și serviciile de proiectare și asistență tehnică. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Degradările frecvente pe carosabil, conform expertizei tehnice, sunt la îmbrăcămintea bituminoasă (fisuri, crăpături, faianțări, plombări, gropi, suprafață poroasă, cu ciupituri, suprafață exudată, făgașe, rupturi de margine etc.), la pietruire și dala din beton de ciment”, se arată în caietul de sarcini.

În oraș urmează să fie extinse și rețelele de canalizare.

Străzile din orașul Hârlău vor fi modernizate pe o lungime de 6,2 kilometri

Conform autorității contractante, se va interveni pe străzile Alexandru Lăpușneanu, Eternitate, Vasile Gheorghiu, Alexandru cel Bun, Petru Rareș, Mușatini, Logofăt Tăutu, Oltea Doamna, Sfântu Nicolae, Gării, Gheorghe Doja, Mihai Eminescu, Primăverii, DL1 Pârcovaci, DL2 Pârcovaci. Lungimea arterelor este de 6.275 de metri.

„Este necesar obligatoriu ranforsarea, modernizarea structurii rutiere existente și/sau lucrări de reparații curente. Pe perioada execuției lucrărilor se vor respecta prevederile normativelor și legislației în vigoare, respectiv normativul normelor metodologice privind condițiile de închidere a circulației și de instituire a restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public și/sau pentru protejarea drumului. Pe perioada execuției lucrărilor va fi asigurat accesul locuitorilor la proprietăți în condiții de siguranță”, se mai arată în documentația procedurii.

Și în comuna Valea Seacă urmează ca mai multe drumuri să fie reabilitate.

La Dobrovăț, investiția este de 550.000 de euro

Nu în ultimul rând, în comuna Dobrovăț va fi reabilitat alt lot de drumuri, cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, mâine, 24.05.2023, primăria din localitate va organiza o licitație pentru reabilitarea mai multor străzi. Valoarea estimată a contractului este de 2.782.705 lei, fără TVA, aproape de 550.000 de euro. Autoritatea contractantă a luat în calcul asfaltarea unui număr de 5 drumuri sătești cu o lungime totală de 2.608 metri.

Străzile din orașul Hârlău vor fi modernizate după ce comisia de evaluare va valida ofertele, iar autoritatea contractantă va semna contractul cu firma câștigătoare.

Comentarii
Adauga un comentariu