Local

Studenții l-au învins pe rectorul Viorel Scripcariu! Cursurile și stagiile practice de la UMF au fost suspendate. Cine răspunde dacă s-a îmbolnăvit cineva? – Documente atașate

Publicat: 13 mart. 2020

După presiuni uriașe ale studenților și cadrelor didactice, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) prof. dr. Viorel Scripcariu a cedat și a suspendat toate cursurile și stagiile de la UMF.  Cel mai slab rector din istoria universității ieșene s-a făcut de râs încă o dată și a insistat ca studenții să se prezinte în continuare la stagiile practice, încălcând astfel toate dispozițiile date de Comitetul Național pentru Situații Speciale și de Urgență.

Studenții instituției i-au transmis rectorului Viorel Scripcariu faptul că nu vor să mai facă stagiile de practică derulate în corpurile din clădirile UMF Iași, precum cea de la Farmacie sau fosta Universitate Petre Andrei Iași. Aceștia i-au transmis acestuia faptul că situația este una gravă și le este teamă pentru sănătatea lor. Trebuie precizat faptul că dacă absentezi trebuie să plătești stagiile, însă tinerii sunt îngrijorați pentru viața lor. Într-o manieră halucinantă și inconștiența, rectorul Scripcariu pare rupt de realitate și nu a conștientizat inițial gravitatea situației.

Studenții au reacționat pe rețelele de socializare

Până la urmă, după ce a văzut că toate universitățile din Iași și toate universitățile de medicină din țară au suspendat inclusiv stagiile nu doar cursurile, cel mai slab rector din istoria UMF a cedat și decis să suspende întreaga activitate.
Se pune următoarea întrebare de bun simț, dacă se va întâmpla o tragedie, sau se vor îmbolnăvi, cine va răspunde penal pentru acest lucru? Oare până unde merge inconștientă și arogantă rectorului Scripcariu.
De altfel, studenții au reacționat pe rețelele de socializare, și au cerut cu disperare luarea unor măsuri prin semnarea unei petiții online. Într-un timp record, petiția online a strâns peste 1.500 de voturi.

Comentarii
 • Cata iresponsabilitate! Daca s-ar face cum vor multi studenti si putini profesori, s-ar ajunge la o situatie INAFARA LEGII, astfel:
  1. Nu exista lege/ordonanta de suspendare a cursurilor; doar recomandari nule juridic;
  2. Daca studentii nu vin la cursuri mai mult de 60 de zile, nu pot promova si trebuie reluat anul universitar
  3. Daca profesorii nu fac ore, trebuie sa completeze pontajul cu 0 ore si nu iau salariu. Daca profesorii vor completa pontajul cu 8 ore, asta e fals care cauzeaza prejudiciu, adica abuz „ca la carte”, adica pushcarie.

  Asta vreti?

  Sa stiti ca nici cursurile on-line nu sunt conforme cu legea in cazul „programelor de studii universitare de licenţă – învăţământ cu frecvenţă”… Juridic, e zero barat. Orice judecator va da de pe scaun o sentinta de neindeplinire a conditiilor legale de desfasurare a studiilor… Asa incit, ati vrut european si nu balcanic, atunci „eat this!”.

  UMF a reactionat perfect in contextul legii. Sa-si asume ministrul invatamantului decizia de a inchide universitatile si mai vorbim. Pana atunci, la scoala toata lumea, cu mascute, cu manushele, cu sapun din belshug, cu gel dezinfectant, fara locuri publice, fara Fratelli, fara Time Out… Doar „time in” universitate si in casa, nimic mai mult, pana inceteaza urgia. E criza, haidem sa ne adaptam si sa supravietuim, IN LIMITELE LEGII.

Adauga un comentariu