Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun sufleu de dovlecei cu brânză la cuptor. Acest deliciu culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată câteva secrete culinare pentru un ospăț pe cinste.
Sufleu de dovlecei cu brânză la cuptor
Sufleul este un preparat culinar ce își are originile în bucătăria franceză. Sufleurile se prepară dintr-un sos alb de făină amestecat cu gălbenușuri de ouă, la care se adaugă brânzeturi, legume sau cărnuri.
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat rafinat, gustos și sățios, putem pregăti un sufleu de dovlecei cu brânză la cuptor. Acesta deliciu culinar are o textură pufoasă și este un aperitiv adorat de mulți dintre noi.
Sufleul poate fi pregătit și ca desert, cu vanilie sau cu ciocolată. Pentru sufleul de dovlecei cu brânză la cuptor vom avea nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar succesul va fi garantat.
La fel de bine putem pregăti ca aperitiv niște ciuperci umplute. Acestea sunt sănătoase, sățioase și au un aspect deosebit. Pentru iubitorii de delicii ușoare și gustoase putem face rapid niște rondele de dovlecei pane. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Rețeta cu care vei obține un preparat rafinat și gustos
Pentru savurosul sufleu de dovlecei cu brânză la cuptor vom avea nevoie de 50 g de unt, 50 g de făină, 250 ml de lapte, 1 praf de sare, jumătate de linguriță de pudră de nucșoară, 2 dovlecei, 250 g de brânză de vaci, 100 g de parmezan, pătrunjel și mărar verde, 2 linguri de pesmet și cașcaval pentru decor.
Mai întâi vom pregăti sosul bechamel. Se pune laptele la încălzit și se lasă până când începe să fiarbă. Între timp se pune untul la topit într-o tigaie apoi se adaugă făina. Se amestecă foarte bine până când făina se încorporează cu untul.
Se adaugă laptele fierbinte și se amestecă din nou pentru a nu se forma cocoloașe. Se pune sare și pudră de nucșoară apoi se lasă sosul la fiert timp de 3 minute. Se stinge focul și se adaugă parmezanul răzuit.
După aceea se spală dovleceii și se dau prin răzătoarea mare. Se presară sare și se lasă la scurs într-o sită. Se răzuiește brânza apoi pătrunjelul și mărarul se toacă mărunt. Se pregătește într-un bol separat o compoziție de albușuri bătute spumă cu sare.
Peste sosul bechamel se adaugă gălbenușile și se amestecă foarte bine. Se adaugă brânza și verdeața apoi dovleceii răzuiți. La final, se adaugă și albușurile. Se amestecă foarte bine apoi se ung formele de copt cu unt și se presară pesmet. Se vor umple formele cu sufleul de dovlecei cu brânză și se dau la cuptor timp de 30 de minute. Când sunt gata, se scot formele cu sufleu de dovlecei din cuptor și se presară cașcavalul ras. Cu siguranță acest deliciu culinar ne va cuceri imediat.
Sufleul de dovlecei cu brânză este rafinat gustos și sățios, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, vom obține un preparat culinar desăvârșit.