Boli si tratamente

10 sunete ale corpului care ar trebui sa va alerteze

Publicat: 06 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
10 sunete ale corpului care ar trebui sa va alerteze
Sunete ale corpului care sunt periculoase

Sunete ale corpului care sunt periculoase. Corpul omului scoate diverse sunete, unele dintre ele inofensive, dar altele care ar trebui sa ne alerteze deoarece pot fi semne ale unor afectiuni.

Un sughit persistent

Sughiurile sunt o succesiune de contracții reflexe ale diafragmei. Apare de obicei atunci când cineva a mâncat / băut prea repede. Nu vă faceți griji dacă este ocazional!Consultați medicul în caz de sughiț frecvent: favorizat de fumat și consumul de alcool, acesta poate ascunde o disfuncție digestivă, cerebrală, o tumoră etc.

Scrasnirea dintilor

Este posibil să aveți bruxism, o încleștare a dinților, favorizată de anxietate și stres, care apare mai ales noaptea. Acest tic slăbește smalțul, îl face mai sensibil la fracturi și provoacă uzura prematură a dinților. Este cu atât mai greu de suportat, deoarece este adesea asociat cu dureri de cap, dureri musculare la nivelul feței și oboseală extremă. Instalarea unei proteze nocturne protejează împotriva uzurii dentare.

Garaieli

Adesea, acesta este un semn că ai înghițit prea mult aer în timpul mesei, mancand prea mult sau prea repede. Este un reflex din corpul nostru pentru a expulza aerul care s-a acumulat în exces în stomac. Mâncați mai încet, eliminați alcoolul și alimentele excesiv de dulci. Dacă acest lucru este însoțit de balonare, durere digestivă, discutați cu un gastroenterolog.

Zgomote in stomac

Dacă îți este foame, acesta este un semn bun: indică faptul că intestinele tale se activează! Mai degrabă, ar trebui să vă faceți griji pentru absența lor sau, dimpotrivă, zgomote prea dese, indicând gastroenterita sau colita spasmodică. Dacă apar alte simptome (durere, amărăciune, sânge în scaun…), consultati un gastroenterolog (mai ales dacă fumați sau beți alcool în mod regulat) pentru ca poate anunta ulcer sau tumoră.

Sunete ale corpului care sunt periculoase. Respirație șuierătoare

Se poate întâmpla ca nasul să suiere în caz de nazofaringită sau laringită: aerul are dificultăți în trecerea prin nas din cauza mucusului inflamator. Această respirație șuierătoare poate indica și o alergie respiratorie sau astm (mai ales la sfârșitul zilei, asociată cu o tuse). Sau poate fi cauzată de polipi, cel mai adesea tumori benigne, care obstrucționează trecerea aerului prin nas.

Tinitus – Zgomot in ureche

Aceste zgomote au diverse cauze, mai mult sau mai puțin grave: dopuri de ceară, inflamații ale canalului urechii, hipertensiune arterială, traumatisme ale urechii. Opinia unui medic ORL este esențială, mai ales dacă zgomotul este continuu și este însoțit de amețeli, dureri de cap sau dacă apare după o activitate neobișnuită (ex: scufundări).

Tuse

Dacă tusea este un reflex natural care permite eliminarea bronhiilor noastre de toate elementele nedorite care vin să le înfunde, nu este niciodată bine să ramana nediagnosticata. Dincolo de 8 săptămâni, este mai bine să consultați un medic generalist sau un pulmonolog. Câteva cauze posibile: astm, alergie, reflux gastroesofagian, tuse convulsivă, infecție.

Sunete ale corpului care sunt periculoase. Sforaitul

Sforăitul indică o obstrucție a căilor respiratorii superioare: apare atunci când mușchii faringelui se relaxează. Un medic ORL sau un specialist în somn ar trebui consultat dacă se înrăutățește: pauze respiratorii frecvente, somnolență în timpul zilei, dureri de cap, lipsa de concentrare.

Zgomote ale articulatiilor

Cartilajul din articulații conține un gaz, care poate izbucni în lichidul sinovial atunci când articulația este apelată brusc. Este ceva obișnuit. Dacă aceasta este însoțită de durere, umflare indica osteoartrita, boli inflamatorii ale tendoanelor sau articulațiilor.

Zgomote ale maxilarului

Problema nu trebuie lăsată să se rezolve, deoarece articulația temporomandibulară (care face legătura dintre maxilarul inferior cu osul craniului) ar putea suferi. Pe termen lung, s-ar putea dezvolta o disfuncție a sistemului manducator. Consultați rapid un stomatolog sau un chirurg maxilofacial dacă aceste zgomote sunt insotite de bruxism, migrene, tensiune a gâtului sau dureri de ureche palpitante.

Adauga un comentariu