Eveniment-Social

Sute de pomi plantați și pregătiri pentru realizarea unui lac, demers al unei mari instituții din Iași

Publicat: 04 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a continuat zilele acestea investițiile pe o suprafață de câteva mii bune de metri pătrați, amplasată într-un cadru natural superb.

„Din nou, săptămâna aceasta, am fost la Ștefănești, județul Botoșani, unde avem o proprietate. Acolo au mai fost plantate câteva sute de pomi fructiferi și am stabilit amplasamentul celui de al doilea iaz care va fi acolo. Visul nostru este să transformăm locul într-un fel de «Chateau» asemănător cu cele de pe Valea Loarei din Franța. Evident, totul cu destinața de Stațiune de Cercetare Științifică”, a precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

De asemenea, în toamna acestui an și pe o suprafață de aproximativ două hectare, se va planta viță-de-vie pentru o mică podgorie. Este vorba de Stațiunea de Cercetare Științifică și Practică Studențească „Vasile Băcăuanu”, din localitatea Ștefănești, județul Botoșani. În zonă este și o clădire-monument ce va fi reabilitată. Întreaga investiție va ajunge la câteva sute de mii de euro.

Adauga un comentariu