Prima pagină » Informații utile » Tabel greutate la bebeluși fete. Cum monitorizezi greutatea celei mici

Tabel greutate la bebeluși fete. Cum monitorizezi greutatea celei mici

12 aug. 2024, 09:43,
în Informații utile

Dorința oricărui părinte este ca bebelușul său să se dezvolte sănătos și armonios. Pentru a vă face o idee despre dezvoltarea normală a micuței, puteți consulta tabelul de greutate la bebeluși fete de mai jos.

Tabel de greutate la bebeluși fete

Pentru a monitoriza greutatea bebelușului, este indicat să îl cântăriți constant cu un cântar electronic. În prima lună de viață, acesta poate fi cântărit săptămânal, iar după se poate cântări lunar. La naștere, bebelușul va avea în medie 3,2 – 3,4 kilograme, însă asta poate varia în funcție de mai mulți factori.

În medie, după o lună de viață, cea mică va cântări 4,2 kg. În a doua lună, aproximativ 5,1 kg, crescând în a treia lună la 5,8 kilograme. În a patra lună de viață, cea mică va avea 6,4 kilograme, iar în a 5-a 6,9 kg.

În jumătate de an, greutatea medie a unei fetițe va fi de 7,3 kilograme. De aici, creșterea este ușor mai lentă, astfel că la 7 luni va avea 7,6 kg, iar la 8 luni 7,9 kg. În a 9-a lună, fetița va ajunge la greutatea de 8,2 kilograme, iar la 10 luni va avea 8,5 kg. La 11 luni, greutatea medie este de 8,7 kg, ajungând la un an de viață să aibă aproximativ 8,9 kg.

Greutatea la bebelușii băieți va fi ușor mai mare decât la fetițe. De altfel, observăm că un bebeluș sănătos, la 4 luni de viață, va avea greutatea dublată față de cea din momentul nașterii. Totodată, după un an, va avea greutatea triplată față de cea din primele momente ale vieții.

Ce factori influențează dezvoltarea normală?

În ceea ce privește momentul nașterii, greutatea bebelușului poate varia din mai multe cauze. Una dintre acestea este situația în care mama fumează pe parcursul sarcinii. Acest lucru poate duce la o greutate mai mică a copilului atunci când ajunge pe lume. Pe de altă parte, diabetul gestațional poate face ca bebelușul să aibă parte de o creștere în greutate.

Alimentația în timpul sarcinii este un alt factor care joacă un rol deosebit de important. În cazul unei alimentații deficitare a mamei, copilul poate fi afectat negativ, născându-se cu mai puține kilograme decât ar fi normal. În același timp, dacă mama suferă de obezitate sau câștigă kilograme excesive în timpul sarcinii, și copilul e predispus la a se naște cu o greutate mai mare, dar și de a se confrunta cu obezitate în primii ani de viață.

În cazul unei nașteri premature, copilul va avea o greutate mult mai mică decât în mod normal. De asemenea, dacă mămica va naște gemeni sau tripleți, aceștia vor cântări mai puțin decât valorile standard.

Bebelușii totuși pot varia în greutate, fiecare copil fiind diferit în funcție de genetic și istoric familial. Momentul în care trebuie să se tragă un semnal de alarmă este atunci când greutatea acestuia scade cu 15% sau crește cu 20% față de datele din tabelul de greutate la bebeluși fete din galeria foto. În acel moment, medicul pediatru va oferi indicațiile necesare pentru rezolvarea eventualelor probleme de sănătate identificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`