Local

Tânăr din Iași, prins cu file de somon în chiloți! Incidentul s-a petrecut la ieșirea dintr-un cunoscut magazin din oraș! Individul fura mărfuri de lux! (Exclusiv)

Publicat: 09 nov. 2020
Un ieșean a fost condamnat de judecători după ce a fost prins cu file de somon în chiloți, la ieșirea dintr-un cunoscut magazin din oraș
Un pachet cu file de somon

Un individ acuzat că a furat diverse produse din supermarketuri a fost pedepsit. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Iulius Cezar Cojocaru, pentru furt. În unul dintre cazuri, tânărul a fost prins cu marfa în chiloți

Un bărbat din Iași a fost prins cu file de somon în chiloți! Incidentul s-a petrecut la ieșirea dintr-un cunoscut magazin din oraș! Anchetatorii susțin că individul fura în special mărfuri de lux din supermarketuri.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Iulius Cezar Cojocaru la pedeapsa rezultantă de 1 an și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Primăriei comunei Ciurea, fie în cadrul Școlii gimnaziale Ciurea. Constată ca persoanele vătămate SC Kaufland România SCS și SC Lidl Discount SRL nu s-au constituit părți civile în cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Iulius Cezar Cojocaru, acuzat de comiterea mai multor furturi

Procesul lui Iulius Cezar Cojocaru a început pe 15 iunie 2020. Tânărul în vârstă de 19 ani a fost acuzat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași de săvârșirea a 4 infracțiuni de furt.

„În seara zilei de 12 martie 2019, în jurul orei 20:00, inculpatul a sustras mai multe produse nealimentare de pe rafturile centrului comercial Kaufland din municipiul Iași, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 125 de lei. Totodată, în după-amiaza zilei de 1 februarie 2020, în jurul orei 14:30, el a sustras mai multe produse alimentare și nealimentare de pe rafturile centrului comercial Lidl de pe bulevardul Poitiers, nr. 6, din municipiul Iași, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 577 de lei.

De asemenea, pe 21 martie 2020, în jurul orei 11:15, a sustras mai multe produse alimentare de pe rafturile centrului comercial Lidl, de pe bulevardul Poitiers, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 470 de lei. Mai mult, pe 5 mai 2020, în jurul orei 17:30, acesta a sustras mai multe produse nealimentare de pe rafturile centrului comercial Lidl de pe bulevardul Primăverii, nr. 2, din municipiul Iași, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 246 de lei”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Prins de agenții de pază din magazine: a recunoscut faptele comise

Procurorii ieșeni au afirmat că tânărul a fost prins de fiecare dată în flagrant de agenții de pază din cadrul supermarketurilor amintite. Conform anchetatorilor, tânărul obișnuia să fure diverse produse, pe care urma să le vândă, pentru a face rost de bani. La audieri, Iulius Cezar Cojocaru a susținut că a intrat în magazinul Kaufland, fără a lua vreun coș sau vreun cărucior pentru transportul cumpărăturilor, apoi s-a plimbat pe raza acestuia, ocazie cu care a luat de pe rafturi mai multe produse nealimentare, respectiv 4 recipiente cu șampon marca „Head&Shoulders” și 2 recipiente cu cremă pentru față marca „Garnier”, pe care le-a ascuns într-o geantă. Apoi, acesta a ieșit din magazin prin dreptul zonei de „Intrare Clienți”, fără a achita produsele luate, moment în care a fost interceptat de un agent de securitate.

Mai mult, din magazinul Lidl, tânărul a luat, printre altele, o sticlă cu șampanie marca „MÖET”. A pus produsele în haină, dar a fost din nou prins. De asemenea, el a fost prins și după ce a ascuns file de somon în chiloți.

„În dimineața zilei de 21 martie 2020, în jurul orei 10:00, inculpatul s-a deplasat la centrul comercial Lidl de pe bulevardul Poitiers, nr. 6. A intrat în magazin fără a lua coș sau cărucior, apoi s-a plimbat pe raza acestuia. Cu această ocazie, de la raionul de pește, a luat de pe rafturi mai multe produse alimentare, respectiv 8 bucăți file de somon și 18 conserve de ton, pe care le-a ascuns în pantaloni, la brâu, ieșind din magazin fără a prezenta și a achita contravaloarea produselor luate de pe rafturi. După ce a trecut de linia caselor de marcat, inculpatul a fost oprit de către un agent de securitate. Acesta l-a dus în camera de interpelare, l-a întrebat dacă sustrăsese bunuri din magazin, iar acesta a recunoscut și a scos voluntar produsele luate de pe rafturi, martorul anunțând Poliția”, au mai spus procurorii.

Comentarii
Adauga un comentariu