Local

Tânăr, reţinut de poliţiştii ieşeni pentru 24 de ore. Ar fi smuls două telefoane mobile, în timp ce trecea cu bicicleta pe lângă victime

Publicat: 10 iul. 2020

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un tânăr, bănuit de comitereaa două infracţiuni de tâlhărie prin smulgere. Acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Un tânăr smulgea telefoane mobile, în timp ce trecea cu bicicleta pe lângă victime

Joi, 9 iulie 2020, oamenii legii au depistat pe raza oraşului Ştefăneşti, judeţul Botoşani un tânăr, în vârstă de 18 ani, care în data de 22 iunie se deplasa cu bicicleta în Iaşi şi ar fi smuls două telefoane mobile.

„La data de 09 iulie a.c., la ore diferite, poliţiştii au depistat pe raza oraşului Ştefăneşti, judeţul Botoşani un tânăr, de 18 ani, bănuit că la data de 22 iunie a.c., în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe raza municipiului Iaşi, ar fi smuls telefoanele mobile de la două tinere, prejudiciul total fiind de 2.600 lei. Pe numele tânărului a fost emis mandat de aducere, pentru depistarea lui poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi beneficiind de sprijinul poliţiştilor Poliţiei Oraşului Ştefăneşti din cadrul I.P.J. Botoşani.”, se arată în comunicatul remis de autorităţi.

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut persoana pentru 24 de ore, care se află în Arestul I.P.J. Iaşi. La data de 10 iulie a.c., tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. Cercetările continuă.

Una dintre victime este o tânără, care în ziua comiterii faptei în data de 22 iunie 2020, se deplasa spre unitatea de învăţământ pentru a susţine Bacalaureatul, proba de limba şi literatura română Aceasta a sesizat de urgenţă poliţia, de pe un alt telefon. A susţinut examenul maturităţii, iar mai apoi a venit la sediul poliţiei pentru a depune plângere. Prejudiciul a fost recuperat. Telefonul fusese vândut unei alte persoane şi a fost înapoi tinerei de agenţii de poliţie.

Adauga un comentariu