Prima pagină » Turism » Info Turism » Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis de DSV

Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis de DSV

30 nov. 2020, 10:59,
BZI.ro, în Turism

Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis de DSV la nici o oră de la inaugurare, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare. Prin urmare toate căsuțele din Piața Buzești și Piața Mihai Viteazu sunt la acest moment închise.

Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis de DSV

Începutul lunii de cembrie vine cu o veste trista pentru craioveni. Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis de DSV. Chiar daca primăria a ținut cu tot dinadinsul să facă acest târg, DSV-ul a închis toate căsuțele la nici o oră de la inaugurare, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare.

În fapt, la nici o oră de la deschiderea Târgului de Crăciun, producătorii și comercianții, care trebuiau să-și vândă produsele în cadrul târgului, au fost închiși rând pe rând de DSV Dolj. Comercianții spun că nici nu au deschis bine tarabele că au fost luați la puricat de către poliție, inspectorii de la ITM Dolj și angajați de la DSV Dolj. Aceștia din urmă le-au și spus să tragă oblonul, fiindcă primăria nu este în ordine cu autorizația de funcționare a târgului. Prin urmare toate căsuțele din Piața Buzești și Piața Mihai Viteazu sunt la acest moment închise.

Lia Olguța Vasilescu: „Nu putem vorbi de Târg de Crăciun

„Anul acesta nu putem vorbi de Târg de Crăciun, fiindcă  nu mai organizăm spectacole, nu mai avem patinoar, orășelul copiilor, carusel, ateliere interactive etc. Am încercat să păstrăm magia sărbătorilor de Crăciun, însă, măcar prin iluminatul de sărbători, iar anul acesta puteți aprinde luminițele chiar dvs. Intrați pe site-ul www.primariacraiova.ro și apăsăți butonul „Aprinde iluminatul festiv”, mâine, la ora 18, de acasă sau de pe telefon. Dacă vizitați Parcul Romanescu sau zona centrală, urmați pașii aplicați pe traseu și regulile scrise pe brăduți!”, a fost mesajul primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe 27 noiembrie.

Și Târgul de Crăciun de la Sibiu de anul acesta a fost anulat

Chiar dacă în ultimii ani era unul dintre cele mai frumoase din țară, Târgul de Crăciun de la Sibiu, din acest an, nu se va mai organiza. Asociaţia Events For Tourism a anunţat că suspendă organizarea Târgului de Crăciun din acest an.

„Ştim că vă aşteptaţi ca dintr-o zi într-alta să ne vedeţi instalând căsuţele în centrul oraşului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, şi orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranţa că ne putem aduce contribuţia la încetinirea creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toţii, în această perioadă. Noi suntem pregătiţi să organizăm evenimentul, în cazul în care situaţia se vă îmbunătăţi vom regândi această decizie, până atunci, aveţi grijă de voi”, au transmis organizatorii pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *