Local

„Tăticul țepei prin metoda Accidentul”, trimis în pușcărie! După ce s-a îmbogățit de pe urma bătrânilor ieșeni, nici pentru omor nu ar fi primit o pedeapsă atât de aspră! (Exclusiv)

Publicat: 06 mai 2021
O pensionară vorbind la telefon și bancnote în mâna unui bărbat
Un individ a primit o pedeapsă de peste un sfert de secol de temniță, după ce a păcălit mai mulți pensionari din Iași

Un infractor feroce din Suceava a fost pedepsit aspru de judecătorii ieșeni, după țepe trase pe spatele unor pensionari. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Andrei Popițanu la o pedeapsă rezultantă de 11 ani, 2 luni și 5.668 de zile de temniță, pentru înșelăciune. Individul a mai fost pedepsit în trecut pentru țepe trase prin intermediul metodei „Accidentul”

„Regele metodei Accidentul” a fost pedepsit de judecătorii ieșeni! Individul originar din județul Suceava a primit o sentință exemplară, după ce a lăsat mai mulți pensionari fără banii strânși pentru înmormântări! Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Andrei Popițanu la o pedeapsă rezultantă de 11 ani, 2 luni și 5.668 de zile de pușcărie, pentru înșelăciune în formă continuată (18 acte materiale). De fapt, judecătorii au luat în calcul și pedepse primite anterior de către cel supranumit „Regele metodei Accidentul”.

„Instanța admite acțiunile formulate de părțile civile Lenuța F., Maria C. și Adela D. Îl obligă pe inculpatul Andrei Popițanu la plata sumelor totale de 16.350 de lei și 5.000 de euro”, au subliniat judecătorii ieșeni.

În același dosar, Liviu Marius Bogdza a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu amânare, pentru complicitate la înșelăciune. Asta, după ce individul s-a împăcat cu părțile civile.

Andrei Popițanu și Liviu Marius Bogdza, acuzați că au păcălit pensionari ieșeni

Acest proces al lui Andrei Popițanu și Liviu Marius Bogdza a început pe data de 10 ianuarie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe cei doi, sub acuzațiile de înșelăciune în formă continuată, respectiv complicitate la înșelăciune.
Conform anchetatorilor, în cursul anului 2013, Andrei Popițanu a păcălit mai mulți pensionari din județul Iași, prin intermediul metodei „Accidentul”. Oamenii legii au susținut că acesta a sunat mai multe persoane în perioada 30 octombrie – 19 decembrie 2013, cărora le-a solicitat diverse sume de bani. Procurorii ieșeni au mai susținut că Liviu Marius Bogdza a fost complicele lui Andrei Popițanu, respectiv cel care îl ajuta propriu-zis să colecteze diverse sume de bani de la pensionari. În cele din urmă, părțile vătămate s-au plâns la Poliție, iar anchetatorii au ajuns, astfel, la „Regele metodei Accidentul” și la complicele său.

Trei decenii de temniță, tot pentru metoda „Accidentul”

Într-un alt caz, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe un alt individ. În ultimii 5 ani, acesta a fost condamnat de mai multe instanțe din zona Moldovei. Numai într-un dosar, bărbatul a primit 59 de pedepse. Judecătorii ieșeni l-au condamnat pe Nicolae Bratu (fost Asaftei, fost Adumitroae) la pedeapsa finală rezultantă de 15 ani, 10 luni și 7.212 zile de pușcărie, pentru tentativă de înșelăciune.

„Instanța constată că pedeapsa astfel stabilită depășește maximul general al pedepsei închisorii, inculpatul Bratu urmând să execute pedeapsa finală de 30 de ani de închisoare. Respinge acțiunea exercitată de partea civilă Lucreția D.”, au afirmat magistrații ieșeni.

La aplicarea pedepsei, judecătorii au luat în calcul mai multe sentințe emise în ultimii ani de instanțele din zona Moldovei, precum Judecătoria Bacău, Judecătoria Roman sau Judecătoria Piatra Neamț. Conform anchetatorilor, pe 14 octombrie 2015, individul ar fi încercat să păcălească o femeie din Iași. La scurt timp, femeia a sunat la Poliție și a povestit ce i s-a întâmplat. Oamenii legii au demarat o anchetă și au ajuns, astfel, la Nicolae Bratu.

Adauga un comentariu