Local

Trei decenii de pușcărie pentru „campionul” țepelor prin metoda „Accidentul”! Individul, condamnat de mai multe instanțe din Moldova în ultimii 5 ani! Într-un singur dosar, bărbatul a primit 59 de pedepse!

Publicat: 11 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei decenii de pușcărie pentru campionul țepelor prin metoda Accidentul Individul condamnat de mai multe instanțe din Moldova în ultimii 5 ani Într-un singur dosar bărbatul a primit 59 de pedepse
Un bărbat a devenit campion la pedepse primite din partea judecătorilor din Moldova: a primit o pedeapsă de aproape 37 de ani de temniță, dar magistrații au fost obligați să o reducă la 3 decenii de pușcărie, pentru că acesta este maximul legal

Un bărbat care și-a schimbat de două ori numele de familie a primit o pedeapsă-record din partea judecătorilor ieșeni. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat, în total, la aproape 37 de ani de temniță. Individul, considerat „campionul” țepelor trase prin metoda „Accidentul”, a rămas cu 3 decenii de pușcărie, pentru că acesta este maximul legal care i se poate aplica. Nicolae Bratu (fost Asaftei, fost Adumitroae) a primit, într-un singur dosar, 59 de pedepse. Individul a fost condamnat până acum de mai multe instanțe din zona Moldovei

Trei decenii de pușcărie pentru „campionul” țepelor prin metoda „Accidentul”! În ultimii 5 ani, individul a fost condamnat de mai multe instanțe din zona Moldovei. Numai într-un dosar, bărbatul a primit 59 de pedepse!
Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Nicolae Bratu (fost Asaftei, fost Adumitroae) la pedeapsa finală rezultantă de 15 ani, 10 luni și 7.212 zile de pușcărie, pentru tentativă de înșelăciune.

„Instanța constată că pedeapsa astfel stabilită depășește maximul general al pedepsei închisorii, inculpatul Bratu urmând să execute pedeapsa finală de 30 de ani de închisoare. Respinge acțiunea exercitată de partea civilă Lucreția D.”, au afirmat ieri judecătorii ieșeni.

La aplicarea pedepsei, aceștia au luat în calcul mai multe sentințe emise în ultimii ani de instanțele din zona Moldovei, precum Judecătoria Bacău, Judecătoria Roman sau Judecătoria Piatra Neamț. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Nicolae Bratu, acuzat că a vrut să păcălească o ieșeancă

Acest proces penal al lui Nicolae Bratu a început pe 17 ianuarie 2019. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis din nou în judecată pe individ pentru tentativă de înșelăciune. Conform anchetatorilor, pe data de 14 octombrie 2015, bărbatul ar fi încercat să păcălească o femeie din Iași, Lucreția D.
La scurt timp, femeia a sunat la Poliție și a povestit ce i s-a întâmplat. Oamenii legii au declanșat o anchetă și au ajuns, astfel, la Nicolae Bratu. Potrivit magistraților, individul și-a schimbat de două ori până acum numele de familie.

Pedepsit în trecut pentru înșelăciune și tentativă de înșelăciune

În ultimii 5 ani, Nicolae Bratu a fost condamnat în repetate rânduri de către judecătorii din zona Moldovei. Chiar Judecătoria Iași l-a condamnat pe individ în 2016 la 59 de pedepse, în același dosar. Acesta a primit atunci o pedeapsă totală de 292 de luni de închisoare, sentința fiind menținută de Curtea de Apel Iași.
Procurorii au susținut că Nicolae Bratu, din Piatra Neamț, poate fi considerat printre cei mai „prolifici” infractori specializați în „țepe” prin metoda „Accidentul”. Oamenii legii au mai afirmat că acesta are la activ zeci de astfel de fapte, ce ar fi fost comise în decurs de câțiva ani.

De altfel, multe persoane care au ajuns după gratii au încercat să obțină bani nemunciți prin metoda „Accidentul”. Prin această metodă, victima, în general un pensionar sau o pensionară, este sunată și i se spune că o rudă ar fi suferit un accident rutier și că are nevoie de bani pentru o operație sau pentru a scăpa de un dosar penal. Victima intră în panică și este de acord să îi dea bani unui necunoscut care se prezintă la adresa respectivă. Ulterior, oamenii își dau seama că au fost păcăliți și sună la Poliție, pentru a reclama totul.

Adauga un comentariu