Taxă pentru cei care folosesc WhatsApp! Copiile conversațiilor vor începe să ocupe spațiul de stocare disponibil în contul Google Drive. Toate fișierele salvate vor fi deduse din cei 15 GB de stocare gratuită oferită de Google. Până acum, imaginile, videoclipurile și documentele de pe WhatsApp nu consumau din acest spațiu. Iată ce servicii vor fi contra cost pentru cei care vor dori să își păsreze fișierele de pe WhatsApp.
Taxă pentru cei care folosesc WhatsApp!
Compania care deține WhatsApp a anunțat oficial că va taxa anumite servicii, cum ar fi păstrarea fișierelor de pe WhatsApp. Odată ce spațiul ocupat de WhatsApp începe să folosească din cota gratuită de stocare a Google Drive, beneficiul devine limitat. Pentru cei care obișnuiesc să păstreze conversații vechi sau fișiere primite prin chat, schimbarea va fi greu de acceptat. Cei 15 GB de stocare disponibili se vor consuma rapid.
Pentru a continua să salveze conversațiile fără riscul de a pierde date, persoana care folosește WhatsApp are trei variante:
- Abonarea la Google One — cea mai simplă variantă, care, cu doar 1,99 euro pe lună, oferă 100 GB în plus în contul Google. Această variantă oferă spațiu suficient pentru backup-urile WhatsApp, dar și pentru alte documente, fotografii sau e-mailuri.
- Crearea unui cont Google separat dedicat pentru WhatsApp — oferă încă 15 GB de stocare gratuită, însă implică un efort suplimentar de gestionare a două conturi distincte. Va fi necesar să configurezi backup-ul WhatsApp separat pentru acest cont gratuit.
- Gestionarea atentă a conținutului — presupune ștergerea periodică a mesajelor și fișierelor inutile, dezactivarea descărcării automate a fișierelor media din grupuri și păstrarea celor esențiale.
Cum verifici dacă telefonul îți este ascultat
Tot mai multe persoane vor să știe dacă telefoanele lor sunt ascultate și dacă orice conversație pe care o au la telefon poate fi divulgată. Recent, Google a introdus o nouă funcție anti-spam pe telefoanele Android, care poate detecta potențiale apeluri frauduloase și alerta utilizatorul în timp real, ridicând întrebări despre modul în care companiile tech gestionează confidențialitatea conversațiilor noastre.
Specialiștii în securitate cibernetică au dezvăluit metodele prin care cetățenii pot afla dacă telefoanele le sunt ascultate sau nu. Există semne că ai fost urmărit și câteva coduri pentru verificarea telefonului:
- *#21# – Afișează informații despre redirecționarea apelurilor, mesajelor și altor date
- ##002# – Dezactivează toate formele de redirecționare. Util înainte de a activa roamingul
- *#06# – Afișează codul IMEI al telefonului, esențial pentru localizare în caz de furt
- Pentru iPhone: *#12345#3001
- Pentru Android: ##4636## sau ##197328640##
De asemenea, există câteva semne care ar putea indica faptul că telefonul personal este ascultat.
- Descărcare neobișnuit de rapidă a bateriei
- Încălzire excesivă a dispozitivului în stare de repaus
- Activări inexplicabile ale ecranului sau sunete ciudate
- Zgomote neobișnuite în timpul apelurilor
- Mesaje SMS cu caractere aleatorii
- Creștere inexplicabilă a consumului de date mobile
În cazul în care suspectezi că telefonul tău este ascultat, cea mai sigură metodă este să efectuezi o resetare la setările din fabrică pentru a dezactiva ascultatea, urmată de reinstalarea exclusivă a aplicațiilor de încredere. Specialiștii în tehnologie mai atrag atenția și asupra fraudelor de pe WhatsApp. Unii rămân chiar fără conturile de WhatsApp în urma atacurilor hackerilor, care îi lasă și fără bani în conturi. Totodată, posesorii de telefoane inteligente trebuie să știe că anumite servicii ale WhatsApp vor fi contra cost, care vizează păstrarea fișierelor, de la fotografii, conversații până la documente.