Titlurile zilei

Țeapa vieții pentru un pasionat de pește din Iași! A cumpărat un ATV defect de la „Pure Electric” ca să prindă captura cea mare. „Am dat 9.000 de lei și nu îl pot folosi de 4 luni” – FOTO

Publicat: 16 iul. 2022
Țeapa vieții pentru un pasionat de pește din Iași A cumpărat un ATV defect de la Pure Electric ca să prindă captura cea mare. Am dat 9.000 de lei și nu îl pot folosi de 4 luni FOTO
Ioan Lungu din Voinești se chinuie de mai bine de 4 luni cu un ATV cumpărat cu defecțiuni de la ”Pure Electric”. Ionuț Raicea (foto stânga), șeful magazinului spune că service-ul din Tulcea trebuia să se ocupe. Valentina Cabuz (foto dreapta) dă vina pe magazinul din Iași

De aproape 4 luni, un bărbat din comuna Voinești, județul Iași, nu se poate folosi de un ATV pentru care a plătit aproape 9.000 de lei. Reprezentanții vânzătorului l-au tot amânat, fără să îi ofere o explicație. Reprezentanții service-ului din Tulcea dau vina pe magazinul din Iași

Un ieșean a fost păcălit de o firmă care comercializează ATV-uri la punctul de lucru al magazinului „Pure Electric”, de pe șoseaua Bucium, nr. 23. Ioan Lungu, în vârstă de 49 de ani, a povestit că a cumpărat vehiculul pentru partidele de pescuit la care participă, de obicei. În luna ianuarie 2022, a făcut comanda, dar, când ATV-ul FX 200 cc a fost livrat la domiciliu, a constatat că nu este funcțional.

„Mie îmi trebuia ATV-ul la pește, când mai merg eu, din când în când. Este un ATV pe benzină. Când m-am dus, nu aveam suma completă, așa că am revenit. L-am luat cu bună-credință. Apoi mi s-a spus că este o problemă la baterie. După ce l-au luat înapoi și, chipurile, l-au reparat, când am încercat să-l pornesc, nu mai mergea”, a povestit ieșeanul Ioan Lungu.

La un moment dat, și magazinul Altex din Iași a fost reclamat, după ce a fost comandat un aragaz care ardea cozonacii.

Țeapa vieții pentru un pasionat de pește din Iași care vrea dreptate în instanță

Plecat la muncă în Germania, Ioan Lungu a promis că va lua măsuri.

„Mă întorc la Iași peste 3 săptămâni. Vreau să deschid un proces, dacă nu se poate rezolva. Am dat bani și nu mă pot folosi. Am mai luat un ATV de la altă firmă, pentru băiatul meu, dar nu au fost probleme”, a mai spus păgubitul.

În cursul zilei de ieri, 15.07.2022, rudele bărbatului au primit ATV-ul la domiciliul din comuna Voinești, dar nu funcționa ca la data achiziției, conform celor declarate de aceștia. Firma care a emis factura pentru vehiculul comandat este Bio – Nira SRL, care are calitatea de intermediar, dar și de proprietar al magazinului „Pure Electric”. Contactat telefonic, vânzătorul a explicat că are doar calitatea de revânzător și că nu mai asigură service-ul produselor.

„Eu l-am livrat astăzi (ieri – n.r.). Nu m-a sunat nimeni să-mi spună ceva. S-a schimbat tot ce era de schimbat. Întârzierile au fost cauzate de lipsa pieselor. Noi nu facem service, se ocupă o firmă din Tulcea”, a precizat Adrian Raicea, administrator la „Pure Electric”.

Conform ultimelor date financiare, Bio – Nira SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 365.459 de lei, un profit de 20.233 de lei și 51 de angajați. Și compania E-Mag a fost reclamată de clienții nemulțumiți.

Reprezentanții din Tulcea dau vina pe Raicea

Contactați telefonic, reprezentanții Rac 74 Impex SRL, firma indicată de Adrian Raicea, au precizat că service-ul trebuia asigurat de firma din Iași.

„Noi suntem producătorii, „Pure Electric” trebuia să asigure service-ul . În ce calitate mă sunați?”, a declarat Valentina Cabuz, directorul general al firmei din Tulcea, fiica patronului Valentin Cabuz, aflat în străinătate.

Patronului de la „Pure Electric” i s-a adus la cunoștință declarația directoarei de la Rac 74.

„A fost de 3 ori, până acum, la Rac 74, nu știu de ce ar fi spus asta Valentina”, a replicat Adrian Raicea.

În ceea ce privește societatea din Tulcea, cifra de afaceri din 2021 a fost de 24,9 milioane de lei, cu un profit de 935.333 de lei, datorii de 10,8 milioane de lei și cu un număr de 51 de angajați. Rămâne de văzut dacă deficiențele de la ATV-ul cumpărat de la „Pure Electric” vor fi remediate.
Comentarii
 • Plecat la munca in Jermaniea, eu nu sunt asa de patriot ca „pagubitul” voinestean.
  Cu banul jos integral iau ateveuri la toata familia direct din Jermaniea, cu garantie si tot absolutul in viata, fara probleme. Pe platforma si tusti „acasa”, sa am cu ce fugari pestii in „concediu”.
  Pestele se prinde cel mai bine cu ateveul. Baietul junior il momeste, pestele iese din apa si atuncea il incoltim si il fugarim 4×4 cu pasiune, prin gropi si santuri si pe drumuri de tara.
  Pestele rromanesk e mai dihai si fuge al dracu, de asta trebuie musai ateveuri pentru sportul asta.
  In Jermaniea oamenii folosesc doar undita. Cum asa ?
  Trebuie, trebuie facut proces in 3 saptamani, sa ae invete pestii rromanesti ce e aia democratia occidentala, sa nu mai fuga asa cand vad ateveul pescarului muncitor in diaspora.

 • Costa 2500 o masinuta din aia pentru copii din plastic. Trebuie sa fii deosebit de prost sa dai 9000 pe un ATV pentru adulti si sa te astepti sa mearga.

 • L’inchsitorule, ai dreptate. De obicei ai dreptate, da’ azi ori n-ai citit toata glagoria patriotului, ori n-ai inteles nimic din ea. Nu-i bai. E sambata.
  Reia.
  Dar, pardon, sa numesti prosti si imbecili (ca patriotul cu atv pentru peste e numai unul) o singura persoana asa de reclamanta la 9k, zau, inseamna ca ii vorbesti la DVS. Si nu te impiedica nimeni, numa’ ca nici el saracu nu intelege ce politete gratis a dat peste el.
  Complicat ???

Adauga un comentariu