Local

Televonela Spitalului Mobil de la Lețcani continuă! Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, susţine că spitalul va fi operaţional începând de marţi

Publicat: 12 oct. 2021
Ca urmare a răspândirii fără precedent a infecției cu noul coronavirus și a creșterii numărului de cazuri COVID-19, redeschiderea Spitalului Modular de la Lețcani a reprezentat un obiectiv principal în această perioadă dificilă

Autorităţile locale au anunţat faptul că Spitalul Mobil de la Lețcani nu va fi funcţional azi. Sunt mai multe probleme la unitatea mobilă, iar lipsa unui stocator de oxigen face imposibilă funcţionarea acestuia. Totuşi, Cseke Attila, ministrul interimar demis al Sănătății a anunţat că spitalul se va deschide de azi.

Vă aducem aminte faptul că în această dimineaţă, Vasile Cepoi a anunţat faptul că Spitalul Mobil de la Lețcani nu va fi deschis azi.

Cseke Attila a anunţat deschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani

Întrebat despre situaţia Spitalului Mobil de la Lețcani, Cseke Attila a anunţat că va unitatea medicală va fi operaţională de astăzi, dar cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen. În schimb, stocatorul de oxigen a ajuns la Iași şi cel mai probabil va fi montat până miercuri, făcând posibilă darea în folosinţă şi a paturilor de Terapie Intensivă:

„Am avut şi ieri şi astăzi o discuţie cu autorităţile. Stocatorul de oxigen a ajuns la Iași şi mâine după masă există şanse ca spitalul să fie funcţional. În acest moment vom avea 10 paturi cu concentratoare de oxigen urmând că zilele următoare să fie puse în funcţiune paturile de Terapia Intensivă. Este o întârziere de o zi legat de o capacitate tehnică. Mâine vor fi rezolvate problemele”, a declarat Cseke Attila, ministrul demis al Sănătății

Deschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani a fost amânată

Veşti proaste pentru ieşeni. Spitalul Mobil de la Leţcani nu va fi deschis, deschiderea fiind amânată. Conform dr. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași, există o problemă cu stocatorul de oxigen, Șeful DSP Iași a declarat faptul că nu pot fi instalate tuburi de oxigen pentru că nu există suficiente:

„La unitatea mobilă de la Leţcani se fac în continuarea eforturi pentru a fi deschisă. Problema este că nu exista alternativă la centru oxigen şi nu a fost instalat stocatorul de oxigen. O soluţie cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente. Consumul este foarte mare în spitale. În funcţie de cât de repede firmă va instala stocatorul, vom deschide spitalul”, a transmis Vasile Cepoi.

Comentarii
Adauga un comentariu