International

Tensiuni uriașe în Ucraina! Rusia își evacuează diplomații de la Kiev

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tensiuni uriașe în Ucraina Rusia își evacuează diplomații de la Kiev
Rusia își evacuează diplomații de la Ambasada ei din Ucraina

Rusia pare să aibă planuri serioase în Ucraina, sau cel puţin aşa se observă după ultimele mișcări ale trupelor de la graniță dar și după intenţia de a-și evacua diplomații de la Kiev.

Nu este singurul stat care face mișcări în acest sens. De exemplu, Canada ar fi trimis trupele speciale pentru a pregăti un scenariu de evacuare în caz că actualul conflict excaladează.

Rusia își evacuează diplomații de la Kiev, Ucraina

Rusia îşi reduce ambasada din Ucraina, iar evacuarea lentă a trezit mai multe scenarii. De exemplu, oficialii americani și ucrainieni consideră că totul poate fi o propagandă, o pregătire pentru un eventual conflict dar şi o simulare parțială a conflictului.

Cu o săptămână înainte de începerea întâlnirilor diplomatice intensive cu privire la acumularea de trupe ruse la granița cu Ucraina, oficialii americani și ucraineni au urmărit de departe cum Rusia începea să-și golească ambasada din Kiev, capitala Ucrainei.

Zeci de diplomați ruși au fost deja evacuați din Ucraina

Începând cu data de 5 ianuarie, oficialii ruși au început să evacueze diplomații de la Kiev, Ucraina. Așadar, în autobuze şi într-o mașină au fost urcați 18 persoane, majoritatea soțiile și copiii diplomaților ruși. Ulterior, în următoarele zile au mai fost incă 30 de persoane de la Kiv și Lviv care au fost evacuate.

Diplomaților din alte două consulate ruse li s-a spus să se pregătească să părăsească Ucraina, a declarat oficialul de securitate, vorbind sub condiția anonimatului.

Canada a trimis trupele speciale pentru a face un plan de evacuare în caz de conflict cu Rusia

Se pare că și Canada a reacționat conflictelor din zonă. Așadar, Ministerul de Apărare din Canada a trimis trupele speciale pentru a face un plan de evacuare a diplomaților din Ucraina în caz că actualul conflict cu Rusia escaladează. Informațiile nu au fost confirmate, nici infirmate de către oficialii canadieni și ucrainieni.

În urmă cu câteva săptămâni, Departamentul de stat din SUA transmitea, în mod oficial, că cetățenii americani ar trebui să evite călătoriile în Ucraina.

Cetăţenii americani ar trebui să fie conştienţi de rapoartele conform cărora Rusia plănuieşte o acţiune militară semnificativă împotriva Ucrainei. De asemenea, cetățenilor americani li se reamintește că condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlate de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora fără preaviz. Cetățenii americani care aleg să călătorească în Ucraina ar trebui să fie conștienți de faptul că acțiunile militare rusești oriunde în Ucraina ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistență cetățenilor americani în plecarea din Ucraina. explică oficialii americani.

 

Adauga un comentariu