Titlurile zilei

Terenul Primăriei Iași, de pe Aurel Vlaicu, oferit dezvoltatorilor imobiliari pentru parcare! Costurile sunt de minimum 4.000 de euro pe an – FOTO

Publicat: 27 nov. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Terenul Primăriei Iași de pe Aurel Vlaicu oferit dezvoltatorilor imobiliari pentru parcare Costurile sunt de minimum 4.000 de euro pe an - FOTO
O afaceristă din Iași vrea să concesioneze terenul primăriei

Dezvoltatorii imobiliari vânează locurile de parcare de pe terenul primăriei, de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 40, din Iași. Maria Daniela Chiriac a solicitat concesionarea suprafeței pentru amenajarea unei parcări aferente blocului de locuințe colective construit. Terenul primăriei este amenajat deja, a fost montată chiar și o barieră. Afacerista susține că plătește chirie

Primăria Iași oferă un teren pe strada Aurel Vlaicu, nr. 40, în suprafață de 363 de metri pătrați. La cererea societății Agro Apicola SRL, controlată de Maria Daniela Chiriac, terenul ar urma să fie concesionat pe o perioadă de 20 de ani. Însă este nevoie și de acordul Consiliului Local. Proiectul de hotărâre privind concesionarea terenului va fi prezent pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 29.11.2023.

Terenul menționat se află în imediata vecinătate a unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+4E. Contactată de reporterii BZI, Maria Chiriac a explicat că are nevoie de spațiu pentru amenajarea unei parcări. Însă este deja amenajată o parcare, securizată și cu o barieră controlată prin telecomandă.

„Am construit blocul în 2000. Am nevoie pentru o parcare pentru că la parterul blocului va veni o clinică stomatologică. Cred că vor fi 4-6 locuri de parcare. Noi avem un contract de închiriere pentru terenul respectiv”, a precizat Maria Chiriac.

Conform datelor disponibile, societatea Agro Apicola are rezultate financiare modeste. În 2022, cifra de afaceri a fost de 36.588 de lei, cu profit „zero”. În schimb, datoriile sunt de 6,6 milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro. Totodată, Primăria Iași încearcă să vândă și terenurile de pe strada Smârdan, din zona centrală a orașului.

Terenul Primăriei Iași, de pe Aurel Vlaicu, oferit dezvoltatorilor imobiliari pentru parcare, a fost evaluat la 76.020 de euro

Conform expertizei, terenul de pe strada Aurel Vlaicu are o valoare de piață de 76.020 de euro, adică 210 euro/mp. Ca să se poată folosi de teren, Maria Chiriac trebuie să participe la o licitație publică. Reprezentanții primăriei au stabilit un preț de pornire de minimum 4.000 de euro/an, cât reprezintă redevența. Contractul ar urma să fie semnat pe o perioadă de 20 de ani.

„Anularea licitației are loc și atunci când: nu au fost depuse cel puțin 2 oferte în cadrul primei proceduri de licitație sau o ofertă valabilă în cadrul celei de a doua proceduri de licitație; ofertantul declarat câștigător refuză încheierea contractului sau nu se prezintă în termenul stabilit pentru semnarea contractului”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi analizat în cursul acestei săptămâni.

La un moment dat, la o licitație organizată de primărie pentru vânzarea unui spațiu comercial, fostul deputat Constantin Adăscăliției a mai adus persoane apropiate, mâini moarte”, ca să fie sigur de semnarea contractului.

În zona Aurel Vlaicu au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare

Anul trecut, Daniel Adrian Stefiuc, patronul societății High Technology Delivery HTD SRL, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru edificarea unui număr de două blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime 3S+P+10E. Conform documentației, sunt propuși următorii indicatorii urbanistici: procent de ocupare a terenului – 35 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 3.85.

Cele două imobile ar urma să aibă o suprafață desfășurată construită de 21.175 de metri pătrați. Rezultă un număr estimat de 300 de apartamente. Proiectul este propus pentru un teren de 5.500 de metri pătrați, amplasat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 78. Clădirile vor avea funcțiuni mixte: servicii și comerț, spălătorie.

În ceea ce privește terenul Primăriei Iași, de pe strada Aurel Vlaicu, propus pentru amenajarea locurilor de parcare, e de urmărit dacă procedura va fi validată.

Comentarii
  • Adică un teren de 76.230 (363 mp *210) , se concesioneaza pentru parcare privata cu 0,92 euro/mp/luna. In timp ce parcarile primariei se inchiriaza cu 1 euro/ora.
    Buna treaba!

  • In Oancea la intersectia cu Han Tatar, in fata blocului nou contruit , trotuarul a devenit parcare. Pietonii merg pe strada, iar masinile stau parcate perpendicular pe trotuar. Locatarii blocului din Oancea 20 declara ca este parcare privata. Cu alte cuvinte primarul a vindut trotuarul. Blocul respectiv are adresa de Oancea 20, desi este contruit in Han Tatar. Iar Oancea 20 este adresa veche de la alt bloc.

  • de unde a avut banii individa asta sa construiasca, cand societatea ei este pe zero, ???? oare nu este vorba de banii negri sau se spala ceva valuta ? oricum este vorba de evaziune ! si nimeni nu vede ???pina cind ???

Adauga un comentariu