Titlurile zilei

Teroare într-un bloc din Iași! Un apartament în care locuiau o mamă și 10 copii a fost incendiat din răzbunare. Imobilul aparține Asociației „Glasul Vieții” (EXCLUSIV) – GALERIE FOTO

Publicat: 10 nov. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Teroare într-un bloc din Iași Un apartament în care locuiau o mamă și 10 copii a fost incendiat din răzbunare. Imobilul aparține Asociației Glasul Vieții EXCLUSIV - GALERIE FOTO
Un apartament în care locuiau 10 copii a ars după ce chiar tatăl acestora ar fi incendiat salteaua din dormitor

Un apartament ce aparține Asociației „Glasul Vieții” a fost cuprins de flăcări. În imobil locuiau 10 copii și mama lor, iar focul se pare că a fost pus chiar de tatăl micuților

La un pas de tragedie! Un apartament în care locuiau 10 copii și mama acestora a ars. Ieri, la ora prânzului, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din Tătărași a fost cuprins de flăcări. Nu a fost vorba despre un accident nefericit, așa cum se întâmplă de regulă, ci despre răzbunarea bolnavă a unui tată. Apartamentul aparține Asociației „Glasul Vieții”, asociație a cărei bază a fost pusă de părintele Dan Damaschin, cunoscut pentru actele de caritate pe care le face pentru mii de copii. Acest apartament a fost dat spre folosire mamei și celor 10 copii. De asemenea, se pare că femeia se afla în conflict cu tatăl copiilor care mergea uneori și făcea scandal.

„Tatăl era cu probleme, trebuia să-l închidă”

Reporterii BZI l-au contactat ieri pe preotul Dan Damaschin, iar acesta abia aflase de incident.

„Da, a luat foc unul dintre apartamentele asociației noastre, «Glasul Vieții». Acolo stătea o familie cu 10 copii, micuții și mama lor. Tatăl lor ar fi dat foc, el mai mergea pe acolo și făcea scandal, dar nu a fost arestat, l-au lăsat liber și acum a făcut asta. Nu știu nici eu foarte multe, să sperăm că au fost scoși toți copiii, să nu fi rămas nimeni acolo. O să merg să văd despre ce e vorba, e o mare nenorocire. Tatăl era cu probleme, alcool, poate și droguri, trebuia să-l închidă. Nu știm ce se va întâmpla, vom vedea”, a spus imediat după incendiu pr. Dan Damaschin.

Polițiștii au intrat pe fir și au deschis o anchetă

Pe fir au intrat și polițiștii din Iași, care au deschis o anchetă.

„Ieri, 09 noiembrie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii Secției nr. 4 Iași au fost sesizați despre faptul că la un apartament din mun. Iași a izbucnit un incendiu.
Din primele cercetări efectuate, a rezultat faptul că un bărbat ar fi incendiat articole vestimentare din imobilul în care locuia soția cu copiii, iar apoi a plecat, focul propagându-se în încăpere. În urma incendiului nu au rezultat victime, atât mama cât și copii nefiind în locuință în momentul respectiv.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Bărbatul a fost depistat de polițiștii Secției nr. 4 Poliție Iași pe raza mun. Iași și internat într-o unitate medicală”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Cel mai probabil, bărbatul va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Trebuie precizat faptul că preotul Dan Damaschin are grijă de sute de copii și familii nevoiașe.

Îngerul sufletelor aflate în nevoie

Amintim că în vară a avut loc prima ediție a Festivalului Familiei, intitulat „INIMO”. Creația părintelui Dan Damaschin s-a dovedit a fi un real succes, zeci de mii de ieșeni luând parte la evenimentul caritabil ce s-a desfășurat pe parcursul a trei zile pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. Festivalul organizat de părintele Dan Damaschin, împreună cu voluntari și sponsori, a vizat susținerea a peste 10.000 de elevi ce provin din familii defavorizate. În cele trei zile, părintele Dan Damaschin, voluntarii, oamenii cu suflet mare și artiștii au dat dovadă de mobilizare și empatie, luptând pentru micuții pe care îi ajută părintele.

Deși au existat multe costuri pentru ca evenimentul să aibă loc, implicarea oamenilor a făcut ca totul să decurgă foarte bine într-un final. Cel care a incendiat apartamentul ce aparține asociației părintelui Dan Damaschin ar putea ajunge în spatele gratiilor.

Comentarii
Adauga un comentariu