Local

Testarea gratuită împotiva cancerului de col uterin continuă pentru sute de femei! 13 localități din Iași sunt pe listă

Publicat: 30 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Testarea gratuită împotiva cancerului de col uterin continuă pentru sute de femei 13 localități din Iași sunt pe listă
Caravana de testare gratuită împotriva cancerului de col uterin continuă în 13 localități din Iași

Nicio femeie nu ar trebui să piardă acestă oportunitate! Caravana IRO de testare gratuită împotriva cancerului ajunge în 13 localități din județul Iași. Totul este absolut gratuit

Medicii ieșeni pleacă din nou prin țară pentru a preveni cancerul de col uterin. Toate femeile cu vârsta între 25 și 29 de ani pot beneficia de screening gratuit. Ieșencele au din nou șansa de a se testa. Caravana ajunge în alte 13 localități din județ. În perioada 5 – 27 mai caravana va fi în următoarele localități: 5.05.2022, în comuna Hălăucești, 6.05.2022, în comuna Țibănești și Țibana. Urmează pe 9.05.2022 comuna Tătăruși și Valea Seacă, pe 10.05.2022, comuna Tansa și Dagâța. În comuna Plugari, medicii ajung pe data de 11 mai, iar în Belcești, următoarea zi, 12 mai 2022. Pe listă se mai regăsesc comunele Vântători, Lespezi, Bivolari, Aroneanu și Focuri. Întreaga listă și programul poate fi consultat pe pagina de Facebook a Institutului Regional de Oncologie Iași.

”Echipa medicală însoțește Unitatea Mobilă de Screening dotată cu aparatură și materiale sanitare, precum un cabinet ginecologic. Criteriile din proiectul ONCOPREV sunt următoarele: vârsta între 25 și 29 de ani (testare Babeș Papanicolau) și 30-64 ani (testare HPV); pacientele sunt asigurate sau neasigurate; nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin; sunt asimptomatice; fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin și nu au histerectomie totală”, au precizat coordonatorii proiectului.

Mai multe localități din Moldova sunt pe lista caravanei din Iași de testare gratuită împotriva cancerului de col uterin

Proiectului ONCOPREV – ”Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași, continuă și în luna mai. Caravana va fi prezentănu doar în Iași, ci în mai multe județe din Moldova, precum Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava și Botoșani. Echipa medicală a precizat cât de simplu este întreg procesul de testare gratuită și toate femeile care se încadrează în media de vârstă ar trebui să se testeze.

Cele care doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit nu trebuie să facă nimic special, decât să se pregătească așa cum ar face în mod obișnuit pentru un consult ginecologic. Acestea trebuie să mai completeze înainte de consult un simplu formular. Rezultatul testului îl vor primi în maximum 30 de zile lucrătoare, telefonic.

În luna aprilie 2022 câteva sute de femei au fost testate gratuit

Sute de femei au fost testate gratuit împotriva cancerului de col uterin, de la începutul lunii și până în prezent. Acest lucru a fost posibil mulțumită caravanei organizate de Institutul Regional de Oncologie Iași. Caravana ONCOPREV –

”Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, organizată de Institutul Regional de Oncologie Iași, a ajuns în zeci de localități din Moldova și în luna aprilie 2022.

Echipa medicală a început testarea gratuită pe data 1 aprilie 2022 și s-a încheiat pe data de 28 aprilie 2022. În cadrul campaniei, sute de femei din Iași și din Moldova au fost testate gratuit împotriva cancerului de col uterin.

Adauga un comentariu