WoW!

Testul creierului. Ce culori vezi pe pantoful din imaginea de mai jos?

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Testul creierului. Ce culori vezi pe pantoful din imaginea de mai jos

Ce culori vezi pe pantoful din imagine? Dr. Adina Alberts și-a provocat prietenii și următorii de pe Facebook la un test de autocunoaștere. Felul în care percepem culorile poate dezvălui lucruri interesante despre modul nostru de gândire.

”Pantoful din imagine poate fi descris de către dvs, ca având culori diferite. Personal văd vernil cu gri! Alții ar putea vedea roz cu alb! În funcție de veleitățile și abilitățile fiecăruia, de experiența și profesia practicată, trăsăturile noastre cognitive sunt diferite.

VERNIL CU GRI înseamnă gândire logică, matematică, analitică.

ROZ CU ALB înseamnă gândire emoțională, artistică, creativă. Ce părere aveți?” scrie dr. Alberts pe pagina sa de Facebook.

Dvs ce culori vedeți?

Creierul uman este format din două emisfere care se deosebesc din punct de vedere funcţional. În timp ce emisfera stângă este logică, matematică, verbală, analitică şi temporală, emisfera dreaptă este artistică, sintetică, emoţională, muzicală, picturală. Creierul echilibrează distribuirea funcţiilor în mod natural fiecărei emisfere în parte, în funcție de multe criterii.

Deşi unele persoane susţin că emisfera stângă este dominantă, sau cea dreaptă, procesul este MULT MAI COMPLEX. ”Nu îmi propun să intru în detalii anatomice și funcționale, ci doar să subliniez că oamenii judecă în funcţie de propriile lor filtre şi percepţii asupra realităţii. Cât de asemănători suntem dar totuși cât de diferiți?! Oamenii vorbesc despre “cum este ceva” însă ei nu văd acel ceva decât raportat la propriile lor preconcepţii, amintiri, experiențe, abilități,” punctează medicul.

Adauga un comentariu