Titlurile zilei

Toată agoniseala de-o viață s-a dus! Trei copii plâng de teama că Moș Crăciun va trece pe lângă casa lor arsă și nu îi va găsi unde stau cu chirie în Iași – FOTO

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Toată agoniseala de-o viață s-a dus Trei copii plâng de teama că Moș Crăciun va trece pe lângă casa lor arsă și nu îi va găsi unde stau cu chirie în Iași - FOTO
Vasi și Beatrice Tamaș sunt doi tineri din cartierul Tătărași, care au trecut prin coșmarul vieții lor

Neputință, acesta este cuvântul prin care poate fi descris sentimentul pe care l-au simțit cei doi soți din Iași atunci când au aflat că locuința lor a fost cuprinsă de flăcări. Nici măcar nu a trecut o săptămână de când aceștia au finalizat lucrările, iar toată munca lor a fost distrusă într-o secundă. Aceștia au rămas cu amintirea, cu cei patru pereți care încă se țin în picioare și cu gândul că nu vor mai putea niciodată să strângă bani pentru a o reconstrui. Trei copii plâng fără încetare după casa lor arsă

Vasi și Beatrice Tamaș sunt doi tineri din cartierul Tătărași, care au trecut prin coșmarul vieții lor. Erau la muncă, iar în jurul orelor 17:30 au primit un telefon care le-a zguduit inima.

Au fost anunțați la telefon de casa lor arsă

Vasi și Beatrice Tamaș împreună cu cei trei copii
În prezent familia Tamaș stă în chirie

Au aflat că acasă la ei s-a declanșat iadul, iar cei trei micuți erau împreună cu bunica în locuință. Salvatorii sunt vecinii care au sesizat focul și au intrat în casă pentru a-i scoate. Din fericire, copiii nu au pățit nimic.

Tragedia a avut loc sâmbătă, 9 decembrie 2023, casa fiind situată pe strada Răchini, Tătărași, municipiul Iași. Focul a pornit din spatele imobilului, iar cei trei copii care erau în casă împreună cu bunica nu au sesizat focul care se extindea rapid.

„La cinci jumătate după-amiaza a izbucnit incendiul de la o afumătoare din spatele casei. De acolo, focul s-a extins și a cuprins toată casa. Nu a mai rămas nimic în afară de pereți. Casa a fost a socrilor mei, doar că noi am muncit până când am renovat-o complet. An de an puneam bani deoparte pentru a mai face ceva la casă. Am reușit să o renovăm complet înainte cu o săptămână de la incendiu. Era totul nou, mobilă, camera copiilor, var, parchet, tapet. Totul a luat foc. Cei mici erau în casă cu bunica, noi eram la muncă și ne-au sunat vecinii. Aceștia împreună cu pompierii au intrat în casă pentru a-i scoate. Am avut mare noroc de vecini”, destăinuie Beatrice Tamaș, ieșeanca în vârstă de 32 de ani.

Familia Tamaș are nevoie de ajutor

 casa după incendiu
Tragedia a avut loc sâmbătă, 9 decembrie 2023, casa fiind situată pe strada Răchini, Tătărași, municipiul Iași

În prezent, familia Tamaș stă în chirie. Suferința celor mici este de nedescris, aceștia se întreabă unde va veni Moș Crăciun, având în vedere că și-au schimbat adresa. Nici părinții nu mai au răspuns la întrebările celor mici.

„Am găsit un apartament cu chirie, unde stăm în prezent, nu cred că o să mai reușim să strângem bani pentru a o reface sau cel puțin nu cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Chiria este destul de scumpă aici unde stăm, este de 300 de euro. Dar măcar are unde să vină Moș Crăciun la copii. Cei mici plâng fără oprire, cea mai mare care are 7 ani și înțelege, însă cei mai mici, unul de 5 ani și unul de 3 ani, plâng și îmi spun că vor să se întoarcă acasă. Ei mă întreabă de ce i-am adus în acest apartament, într-un loc străin și că vor să se întoarcă la jucăriile lor, la casa lor, nu mai știu ce să le spun. Suferă pentru că aveau acolo și cățelușii cu care se jucau, nu am reușit să-i aducem aici”, mărturisește Beatrice Tamaș, mama celor trei copii.

Familia Tamaș are nevoie disperată de ajutor, după ce casa pe care o avea în Tătărași, municipiul Iași, le-a fost mistuită de flăcări. Din acest motiv, cei care vor să facă o faptă bună în pragul sărbătorilor de iarnă, să doneze oricât de puțin în conturile afișate mai jos.

Nume titular: Beatrice-Cristina Tamaș

Banca BRD

Cont: RO87 BRDE 240S V873 2926 2400

REVOLUT

IBAN: RO27 BREL 0005 5134 7755 0100

Comentarii
Adauga un comentariu