Local

Topul elevilor ieșeni, după mediile finale, pentru admiterea în clasa a IX-a! Cu ce note s-ar putea intra în licee și colegii

Publicat: 16 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Topul elevilor ieșeni după mediile finale pentru admiterea în clasa a IX-a Cu ce note s-ar putea intra în licee și colegii
Ministerul Educației și Cercetării a publicat ierarhia elevilor, după mediile generale, pentru Admiterea 2021 în clasa a IX-a și la nivelul județului Iași. Aceasta le oferă posibilitatea candidaților de a analiza șansele de a intra în clasa a IX-a la liceul dorit. De asemenea, în intervalul 16 - 22 iulie 2021, elevii, care vor fi consiliați de părinți și de profesorii-diriginți, vor completa fișele cu opțiuni pentru înscrierea la liceu. Rezultatele admiterii vor fi publicate pe 24 iulie 2021

Ieri, 15 iulie 2021, Ministerul Educației și Cercetării a publicat ierarhia elevilor, după mediile generale, pentru Admiterea 2021 în clasa a IX-a și la nivelul județului Iași. Aceasta le oferă posibilitatea candidaților de a analiza șansele de a intra în clasa a IX-a la liceul dorit. De asemenea, în intervalul 16 – 22 iulie 2021, elevii, care vor fi consiliați de părinți și de profesorii-diriginți, vor completa fișele cu opțiuni pentru înscrierea la liceu. Rezultatele admiterii vor fi publicate pe 24 iulie 2021. Sunt 4 tineri cu media 10 pe linie dintre cei 5.595 de candidați aflați în ierarhie. De asemenea, ultimele 10 medii variază între 2.83 și 2.28

Pentru Admiterea 2021 în clasa a IX-a și la nivelul județului Iași, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ierarhia, după mediile generale. Urmează ca, în intervalul 16 – 22 iulie 2021, elevii, care vor fi consiliați de părinți și de profesorii-diriginți, să completeze fișele cu opțiuni pentru înscrierea la liceu.
Rezultatele admiterii vor fi publicate pe 24 iulie 2021. Sunt 4 tineri cu media 10 pe linie, dintre cei 5.595 de candidați aflați în ierarhie. De asemenea, ultimele 10 medii variază între 2.83 și 2.28. Cele mai bune unități de învățământ, la nivel de media mediilor, sunt: Național, „Costache Negruzzi”, „Emil Racoviță”. La polul opus se află școlile gimnaziale din localitățile: Crucea, Rediu – Ruginoasa, Iugani, Coarnele Caprei, Costești. Topul complet al mediilor poate fi consultat aici: http://admitere.edu.ro/ierarhie/IS/index.html.

Ionuț Casian Grigoraș, marele performer al Evaluării Naționale 2021, de la Târgu Frumos

Aflat pe locul 1 (cu media finală 10), la egalitate cu un elev de la Colegiul Național din municipiul Iași, Casian Ionuț Grigoraș este marele performer al Evaluării Naționale 2021, din întreg județul Iași. Acesta a studiat la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, din Târgu Frumos. Acesta nu a făcut pregătire suplimentară.

„Am terminat clasele V-VIII ca șef de promoție, iar media de admitere 10 mă va ajuta să ocup un loc la orice liceu mi-aș dori, opțiunea favorită fiind Colegiul Național «Emil Racoviță», profil real, specializarea Matematică-Informatică, intensiv Engleză. Le mulțumesc tuturor profesorilor, în special doamnelor profesoare Ana-Maria Doleanu și Marcela Goșman, pentru că au crezut în potențialul meu și mereu m-au susținut”, a transmis Ionuț Casian Grigoraș.

Șefa ISJ: „Inclusiv elevi cu medii peste 5 ar putea să rateze admiterea în liceele din orașul Iași”

Astfel, având în vedere toate acestea și faptul că notele de anul acesta (de la Evaluarea Națională 2021 – județul Iași) de peste 5 au crescut semnificativ, un absolvent poate rata admiterea într-un liceu, inclusiv cu profil tehnic sau tehnologic, dacă nu completează cât mai multe opțiuni.

„Pentru prima dată în ultimii 4 ani, se înregistrează următorul fenomen: sunt mai mulți elevi care au obținut medii de admitere după Evaluarea Națională de peste 5 decât numărul locurilor existente în liceu! Cu alte cuvinte, anul acesta, inclusiv elevi cu media peste 5, ar putea să rateze admiterea în liceele din orașul Iași. De aceea, insistăm asupra faptului că această consiliere trebuie să fie făcută corect și că părinții trebuie să înțeleagă faptul că această alternativă a meseriilor, a școlilor profesionale și a învățământului dual poate fi soluția cea mai bună pentru aceia dintre elevi care au aptitudini în acest sens”, a avertizat prof. Luciana Antoci, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Topul celor mai mari și mai mici medii din județul Iași

Astfel, topul primelor 10 medii, pentru admiterea în clasa a IX-a, din județul Iași, sunt: elev de la Colegiul Național cu 10, Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos cu 10, Colegiul Național, tot cu media 10, Colegiul Național „Costache Negruzzi” cu 10, tot „Negruzzi” cu 9.99, „Negruzzi” cu 9.99, Colegiul Național cu 9.97, „Costache Negruzzi” cu 9.97, „Emil Racoviță” cu 9.96, Colegiul Național cu 9.96.
La polul opus, ultimele 10 medii sunt de la școlile gimnaziale Scobinți cu 2.83, „Ștefan cel Mare” din Dancu cu 2.83, Liceul Tehnologic din Vlădeni cu 2.80, Școala Profesională Holboca cu 2.80, școlile gimnaziale Cozia cu 2.77, Crucea cu 2.75, Rediu – Ruginoasa cu 2.69, Iugani cu 2.60, Școala Profesională Coarnele Caprei cu 2.55 și Școala Gimnazială Coarnele Caprei cu 2.28.

Ierarhia de la Evaluarea Națională 2021 și repartizarea computerizată în clasa a IX-a

Ierarhia, după medii și note de la Evaluarea Națională 2021, a elevilor care au absolvit clasa a VIII-a oferă posibilitatea de autoanaliză a șanselor de a intra în clasa a IX-a în liceul dorit. Pe 24 iulie 2021 are loc repartizarea computerizată în clasa a IX-a.

„Aici aș vrea să punctez faptul că anul trecut a fost unul atipic din această perspectivă întrucât mediile de admitere au crescut neașteptat de mult pentru aproape toate liceele din Iași. A fost acel fenomen pe care l-am invocat și cu alt prilej. Asta a determinat o pregătire pentru examenul de Evaluare Națională cu totul diferențiată, pentru că acei elevi care au rămas acasă au primit sprijin din partea părinților și a profesorilor, reușind să urce foarte mult în ierarhie și să crească numărul ponderii mediilor foarte mari. Pe de altă parte, elevii care nu au mai avut suport educațional la școală, prin prezența fizică, au scăzut în ierarhie. Această polarizare către extreme și, în special, polarizarea către vârful ierarhiei au făcut să fie o creștere cu până la 50 la sută a mediei în liceele din orașul Iași”, a completat prof. Luciana Antoci, șefa ISJ Iași.

Rezultatele la Evaluarea Națională atestă o revenire a ierarhiei pe formatul anilor ante-pandemici

În acest context, în 2021, rezultatele la EN atestă o revenire a ierarhiei pe formatul anilor ante-pandemici. „Cu alte cuvinte, a căpătat o consistență a nivelului de mijloc și, în consecință, ne așteptăm ca mediile de admitere să se regleze din acest punct de vedere. Chiar și așa, însă, sfatul nostru este ca toți absolvenții de clasa a VIII-a care participă la repartizarea computerizată este de a completa cât mai multe coduri completate. Așadar, cu cât vor fi mai multe coduri introduse cu atât mai mult vor crește șansele de a prinde un loc în baza opțiunilor exprimate în acest sens. Altfel, dacă se epuizează codurile înainte de a ajunge pe un loc eligibil ne vom trezi că sunt nerepartizați și intrăm într-o etapă a II-a de admitere pentru care nu mai putem juca locuri pe care le-am dorit”, precizează prof. Luciana Antoci, șefa ISJ Iași.

La Iași, la EN, rata de participare a fost de 92.7 la sută: 5.591 de candidați prezenți (dintr-un total de 6.031 de absolvenți înscriși). Dintre cei 5.591 de candidați prezenți, 4.426 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, rezultând o rată de 79.2 la sută. Doar 7 candidați au înregistrat, la Iași, note de 10 la Evaluarea Națională. Media de admitere constituie un criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80 la sută) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20 la sută).

Adauga un comentariu