Atunci când vrem să pregătim acasă foarte rapid ceva dulce, ideal este gustosul tort din pișcoturi, un desert irezistibil. Crema savuroasă și aromele inedite fac din acest desert un adevărat spectacol culinar pe placul tuturor celor de la masă. Fie că îl pregătim pentu o masă festivă, fie pentru a ne bucura de un desert rafinat, tortul din pișcoturi este alegerea perfectă. Iată rețeta simplă și rapidă pentru un tort delicios făcut acasă.
Cel mai bun tort din pișcoturi, un desert irezistibil
Când vine vorba de mult așteptatul desert de la masă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la spectaculoasele prăjituri festive de casă până la gustoasele mini tarte cu fructe sau clătite cu brânză la cuptor, desertul este vedeta meselor festive.
La ceas aniversar, ideal este tortul din pișcoturi, ușor de făcut și extrem de gustos. Printre preferatul celor mici se află și tortul unicorn, spectaculos și aromat.
Pentru cei mai pretențioși de la masă, putem pregăti o prăjitură cu foi și cremă de ciocolată sau o prăjitură Floare de Colț. Dacă printre musafiri avem și iubitori de deserturi tradiționale ca pe vremea bunicii, atunci cea mai bună alegere este prăjitura cu aluat răzuit, care ne va aminti de copilărie.
Tortul din pișcoturi este ideal pentru diferite ocazii, mese de sărbătoare, dar și pentru momentele în care vrem să ne bucurăm de un desert rapid, gustos și irezistibil. Acesta se face foarte ușor, iar rezultatul va fi unul spectaculos.
Cea mai simplă rețetă pentru un tort delicios
Pentru a pregăti acasă un tort din pișcoturi cu ciocolată avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație. Pentru acest deliciu culinar vom folosi 130 g de făină de calitate, 180 g de zahăr, 2 ouă, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 500 ml de lapte, 100 g de ciocolată albă, 400 g de pișcoturi, 200 g de Nutella, 100 g de unt și 2 banane.
Mai întâi se amestecă într-un bol zahărul cu ouăle până se omogenizează, apoi se adaugă treptat făina și zahărul vanilat și se amestecă bine până se obține un aluat fin.
Între timp se pune laptele la foc într-o oală mare și se adaugă aluatul obținut anterior, apoi se amestecă. Se adaugă ulterior și ciocolata albă și cu ajutorul unui tel se amestecă până când ciocolata se topește. Când compoziția este gata, se ia de pe foc, se pune într-un bol mare și se lasă la răcit.
Într-o tavă rotundă de tort și acoperită cu folie specială se pun pișcoturile însiropate în apă cu miere sau înmuiate în lapte. După ce crema preparată anterior s-a răcit se adaugă untul și Nutella și se amestecă până se obține o cremă fină și omogenă, apoi peste primul strat de pișcoturi se pune jumătate din crema de ciocolată.
Tot acum se pun și bananele tăiate în felii rotunde peste cremă, apoi se mai pune un rând de pișcoturi însiropate peste care se toarnă restul de cremă de ciocolată.
Deasupra se pune ultimul rând de pișcoturi, apoi tava cu tortul din pișcoturi se pune la frigider timp de 2 ore. După aceea, se scoate și se ornează tortul cu topping de ciocolată neagră sau frișcă, după preferințe. Pentru un decor spectaculos se pot pune și câteva bucăți mici de fructe.
Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert irezistibil, ideal este tortul din pișcoturi. Acesta se face foarte ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente. Cu siguranță aromele inedite și crema delicioasă, precum și pișcoturile însiropate vor face din acest tort un desert de neuitat.