Local

Traficant din Iași, prins cu ajutorul investigatorilor sub acoperire! I-au dat bani din bugetul statului, pentru a cumpăra canabis! Ce s-a întâmplat la final!

Publicat: 03 mart. 2021
O pungă cu canabis
Judecătorii ieșeni au condamnat un individ acuzat de trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere de droguri de risc pentru consum propriu

Un individ din județul Iași a fost pedepsit de către magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Iustin Zamfirache la pedeapsa rezultantă de 4 ani și o lună de închisoare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere de droguri de risc pentru consum propriu. De asemenea, instanța a confiscat de la individ atât bani, cât și o cantitate de canabis

Un traficant din Iași a fost prins cu ajutorul investigatorilor sub acoperire! Oamenii legii i-au dat bani din bugetul statului, pentru a cumpăra canabis! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Iustin Zamfirache la pedeapsa rezultantă de 4 ani și o lună de închisoare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere de droguri de risc pentru consum propriu. La emiterea sentinței, magistrații au luat în calcul și pedepse primite anterior de ieșeanul recidivist.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpatul Iustin Zamfirache a 15 grame de canabis. Dispune distrugerea, după rămânerea definitivă a hotărârii, a cantității de droguri de risc confiscate de la inculpat prin prezenta sentință. Dispune confiscarea specială de la inculpatul Iustin Zamfirache a sumelor obținute de acesta prin vânzarea drogurilor, respectiv 300 de lei”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Iustin Zamfirache, acuzat de trafic de droguri de risc de procurorii ieșeni

Procesul lui Iustin Zamfirache a început pe 11 noiembrie 2020. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iași sub acuzațiile amintite. Asta, după ce ieșeanul a fost încătușat de pe data de 1 iulie 2020. În acea perioadă, Iustin Zamfirache și Andrei Mădălin Aneculăesei au fost prinși în flagrant cu droguri de risc și sume mari de bani! Anchetatorii au organizat o acțiune-fulger. Întreaga anchetă a fost una comună, la activități participând oamenii legii din Vaslui și Iași.

Potrivit oamenilor legii, în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii de la BCCO în locuințele celor doi, au fost descoperite importante sume de bani, precum și o cantitate apreciabilă de droguri de risc. La începutul lunii iulie 2020, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT, i-au prins în flagrant delict pe cei doi tineri bănuiți de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Diverse sume de bani, găsite la percheziții

Așadar, în urma acțiunii respective, oamenii legii au ridicat 56 de grame de canabis, 210 grame de substanță activă ce ar fi putut fi folosită pentru prepararea a aproximativ 3 kilograme de etnobotanice, cu efect psihoactiv, 84.500 de lei, 36.000 de euro, precum și dispozitive electronice. După percheziții, 6 persoane au fost duse la audieri. Mai apoi, anchetatorii i-au reținut pe Iustin Zamfirache și Andrei Mădălin Aneculăesei, pentru 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, în casa unuia dintre suspecți, în localitatea Lunca Cetățuii, din județul Iași, polițiștii au găsit parcat un bolid BMW Seria 5, iar în casă, ascunși, 36.000 de euro și 84.500 de lei. Surse judiciare au afirmat că marfa era vândută pe „piața neagră” din Iași. Mai apoi, cei doi tineri au fost duși la instanță, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzațiile amintite. Judecătorii au admis atunci propunerea formulată de anchetatori. În ceea ce îl privește pe Andrei Mădălin Aneculăesei, dosarul acestuia a fost disjuns.

Adauga un comentariu