Secretele istoriei

Tragedia prin care a trecut Prințesa Charlotte Augusta de Wales

Publicat: 06 nov. 2019

Tragedia prin care a trecut Prințesa Charlotte Augusta de Wales. În seara de 5 noiembrie 1817 , la ora 9 seara, Charlotte a născut un copil mort.

După miezul nopţii, epuizata fiind, aceasta a început să vomite violent și să se plângă de dureri de stomac.

Imediat a fost chemat Sir Richard, care a fost alarmat când și-a găsit pacientul rece la atingere. Pacienta avea probleme de respiraţie şi sângerare.

Medicul a încercat să îi oprească sângerare şi i-a pus comprese calde si i-a cerut lui Stockmar  să-l aducă pe Leopold.

Acesta nu l-a putut trezi pe Leopold și a mers s-o vadă pe Prințesă.  Charlotte  i-a prins mâna și i-a spus „M-au amețit”.

Tragedia prin care a trecut Prințesa Charlotte Augusta de Wales

Stockmar a părăsit sala plănuind să încerce din nou să-l trezească pe Leopold dar a fost rechemat de vocea Charlottei. Când a intrat în cameră Prințesa era moartă.

Prințul Regent a fost prosternat de durere și nu a putut să participe la funeraliile copilului său. Prințesa Carolina a auzit știrea de la un curier și a intrat în șoc.

Chiar și Prințul de Orange a izbucnit în lacrimi iar soția lui a poruncit doamnelor de la curte să poarte doliu.

Cel mai mare efect l-a simțit Prințul Leopold.

Durere mare la Castelul Windsor

Prințesa a fost înmormântată cu copilul la picioare în capela Castelului Windsor, la 19 noiembrie 1817. Regina și Prințul Regent au fost blamați că n-au asistat la naștere deși Charlotte a cerut în mod expres să stea departe.

Mulți l-au blamat pe Croft pentru că nu a avut grijă de Prințesă. Prințul Regent a refuzat s-l învinovățească pe Croft; cu toate acestea, la trei luni după moartea Charlottei și în timp ce asista o altă tânără, Croft a lua un pistol și s-a împușcat mortal.

Decesul Charlottei l-a lăsat pe rege fără nepoți legitimi și cel mai mic copil al său avea peste 40 de ani.

Ziarele au îndemnat fiii necăsătoriți ai regelui să se căsătorească. Un astfel de articol a ajuns la cel de-al patrulea fiu al regelui, Prințul Eduard, Duce de Kent și Strathearn, la casa sa din Bruxelles, unde locuia împreună cu amanta sa, Julie de St Laurent.

Eduard și-a părăsit amantă și a cerut-o în căsătorie pe sora lui Leopold, Victoria, Prințesă de Leiningen.

Deși Eduard nu a trăit suficient ca să vadă, fiica lor, Prințesa Victoria de Kent, a devenit moștenitoare și regină a Regatului Unit.

Leopold, care a devenit rege al Belgiei, a sfătuit-o de la distanță pe nepoata sa și a asigurat căsătoria dintre această și nepotul său, Albert de Saxa-Coburg and Gotha.loading...

Adauga un comentariu