National

Traian Băsescu, atac dur la adresa ministrului Sănătății: „Voiculescu nu pare un geniu care să înțeleagă ce se întâmplă mâine”

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu atac dur la adresa ministrului Sănătății Voiculescu nu pare un geniu care să înțeleagă ce se întâmplă mâine
Fostul președinte al României, Traian Băsescu

Traian Băsescu, fostul președinte al României, l-a atacat dur pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după tragedia care a avut loc luni, 12 aprilie, la Spitalul „Victor Babeș” din București.

Fostul președinte spune că Vlad Voiculescu nu este decât o victimă a deciziilor politice, iar principalii responsabili sunt cei care l-au numit în această funcție. Traian Băsescu este de părere că ministrul „este o nulitate în materie de sănătate”.

„Ministrul Voiculescu nu cunoaște sistemul și sistemul nu-l recunoaște ca șef suprem. Responsabilitatea e a celor ce l-au numit. El este o victimă a deciziilor politice, iar cei care l-au numit ar fi trebuit să știe ce înseamnă sistemul.

Cei care l-au numit sunt principalii iresponsabili. Voiculescu nu pare un geniu care să înțeleagă ce se întâmplă mâine. Este o nulitate în materie de sănătate. Puteau să-l lase pe Tătaru în continuare”, a spus Traian Băsescu.

Nu doar Traian Băsescu îl critică pe Vlad Voiculescu, ci și Marcel Ciolacu, președintele PSD. El îl acuză pe ministrul Sănătății că a știut că TIR-ul ATI de la spitalul „Victor Babeș” era defect și nu a făcut nimic să schimbe acest lucru.

Marcel Ciolacu: „Prim-ministrul României, preşedintele, serviciile statului român nu ştiu acest lucru? Şi-l mai menţin în funcţie?”

Marcel Ciolacu a lansat o acuzație la adresa ministrului Sănătății, în care spune că acesta a cunoscut faptul că TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” era defect. Se pare că Vlad Voiculescu ar fi participat la o conferință, alături de mai mulţi manageri de spitalele din Bucureşti, în care ar fi aflat că TIR-ul venit de la Ploiești nu funcționează. La auzul acestei vești, reacția ministrului ar fi fost: „Voi vorbi eu cu firma, să vedem ce remediem!”

„Eu, personal, Marcel Ciolacu, am vorbit cu trei manageri de spitale din Bucureşti. Mi-au zis că au avut o conferinţă cu ministrul sănătăţii, cu doamna secretar de stat Moldovan, cu domnul Arafat, cu toţi managerii de spitale, şi private, şi de stat, şi ale Ministerului Sănătăţii, şi în subordinea Primăriei.

În conferinţă, managerul de la spitalul cu incidentul de aseară, soldat cu trei decese, a spus textual: ‘Nu funcţionează TIR-ul pe care ni l-aţi trimis de la Ploieşti! Astăzi am vorbit cu colegii mei de la Ploieşti: lucru perfect adevărat. Cei de la Ploieşti au disponibilizat acest TIR pentru că nu a funcţionat la Ploieşti!’

Şi domnul ministru a spus ‘Voi vorbi eu cu firma, să vedem ce remediem!’”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD se miră că, în ciuda faptului că prim-ministrul României, preşedintele și serviciile statului român cunosc gafa ministrului Sănătății, îl mai mențin în funcție.

Iar firma s-a văzut a cui este, a unui fost ministrul liberal. Deci, ministrul a ştiut că nu funcţiona acel TIR în care au murit trei oameni! Prim-ministrul României, preşedintele, serviciile statului român nu ştiu acest lucru? Şi-l mai menţin în funcţie?”, a adăugat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

Reamintim că trei persoane au decedat după ce alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală s-a oprit. În unitatea mobilă ATI se aflau opt persoane internate infectate cu coronavirus. Ceilalți pacienți care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale.

Adauga un comentariu