Actualitate

Traian Băsescu, despre decretarea stării de urgenţă: Preşedintele este obligat

Publicat: 09 iul. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu

România se află ”pe a doua cocoașă” a primului val de infectări cu noul coronavirus, conform ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat, joi, că dacă România va ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, președintele Klaus Iohannis trebuie să decreteze starea de urgență, pentru a doua oară.

Traian Băsescu este de părere că decretarea stării de urgență pentru a doua oară trebuie să aibă loc dacă România ajunge să raporteze 1.000 de cazuri zilnice, după ce ultima raportare a anunțat 614 noi infectări.

”Dacă vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, președintele e obligat să decreteze și simbolic starea de urgență. Ce alegeri să organizezi la 600 de cazuri pe zi? Suntem la stadiul la care trebuie să ne ferim de oricine!”, a declarat Traian Băsescu, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat când se poate reveni la starea de urgenţă

Conform declarațiilor făcute de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, România poate reveni la starea de urgenţă dacă numărul de persoane infectate ajunge la 10.000 de persoane într-un interval de 3-4 zile. Numărul trebuie să fie la nivel naţional. Totuşi, ministrul Sănătăţii a explicat faptul că România încă nu a depăşit primul val al pandemiei.

Nelu Tătaru i-a liniştit pe romani spunând că cele două zile de recorduri ale numărului de cazuri de infectări nu sunt necesare pentru reinstituirea stării de urgenţă pe teritoriul României. Totuşi, această stare poate fi restaurată atunci când va apărea o perioadă de transmitere accentuată sau dacă numărul de infectare se va dubla de la o zi la alta.

LEGEA CARANTINĂRII A FOST VOTATĂ. VEZI AICI CE PREVEDE

„În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat Tătaru.

 

Comentarii
  • Daca am avea un presedinte „ar fi obligat” intr-adevar sa faca ceva; de exemplu sa te bage la puscarie pt praduirea flotei, tarii si pentru represiune securisto-stalinista, dar cum avem un Dulap poti sta la Bruxeles pe banii „sclavilor” din „colonie” si se te besesti de acolo mare intelept nu-i asa ipocrizie incarnata?

Adauga un comentariu